Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Κηφισιά: «Φως» για οδηγούς & επιβάτες ΤΑΞΙ..!

Οριστική λύση στην κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκαλεί κατά καιρούς η άναρχη στάθμευση των ταξί σε μη οριοθετημένους χώρους, έρχεται να δώσει το Δημοτικό
Συμβούλιο Κηφισιάς. Ύστερα από συζητήσεις που έγιναν στο πλαίσιο των συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου και παρουσία τόσο του δημάρχου Νίκου Χιωτάκη, όσο και του Θύμιου Λυμπερόπουλου, προέδρου του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, προτάθηκαν οι «πιάτσες» των ταξί στην Κηφισιά.

Οι προτεινόμενοι χώροι στάθμευσης ανέρχονται σε τρεις και ο λόγος γίνεται για τις πλατείες Πλατάνου, Ελαιών (στην πλατεία Ελαιών ο χώρος που προβλέπεται είναι ο παράλληλος στον πεζόδρομο δρόμος), καθώς και για την οδό Κολοκοτρώνη, στην πλατεία Κεφαλαρίου. Για καθεμιά από τις «πιάτσες», οι προβλεπόμενες θέσεις θα κυμαίνονται από 8 έως 10 και το εν λόγω σχέδιο θα τεθεί σε ισχύ μόλις η πρόταση περάσει από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και εγκριθεί σε μια από τις επερχόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

«Οι διαβουλεύσεις έχουν ξεκινήσει ήδη από τις αρχές του 2012», μάς ενημερώνει ο κ. Κώστας Τσιλικίρης, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κηφισιάς, ενώ συμπληρώνει ότι «το παραπάνω αποτελεί σημαντικό θέμα προς επίλυση, καθώς οι οριοθετημένοι χώροι θα διευκολύνουν τόσο την εύρυθμη λειτουργία στους δρόμους της Κηφισιάς, όσο και τους πολίτες, οι οποίοι θα ξέρουν πλέον πού μπορούν να εξυπηρετηθούν». 

Τι απαντά η Τροχαία; Η στάθμευση των ταξί σε μη οριοθετημένους χώρους, γίνεται κυρίως υπό την ανοχή των πολιτών και των ιδιοκτητών καταστημάτων, όπως φαίνεται από τις πληροφορίες που συλλέξαμε από τις αρχές της Τροχαίας Κηφισιάς. 

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι «οι καταγγελίες που δεχόμαστε για τα ταξί αφορούν κυρίως στην επιλεκτική επιβίβαση επιβατών και στα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα», ενώ «δεν υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες από καταστηματάρχες της περιοχής». 

Συγκεκριμένα, πάντως, στοιχεία που αφορούν στις παραβάσεις των ταξί και στην παράνομη στάθμευσή τους δεν υπάρχουν, όπως αναφέρεται, καθώς διευκρινίζεται πως «όταν δίδεται πρόστιμο για μια παράβαση, δε γίνεται διαχωρισμός σε παραβάτες Ι.Χ. ή επαγγελματιών οδηγών». 


ΠΗΓΗ:http://www.amarysia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...