Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά η κατασκευή έξι νέων λεωφορειολωρίδων..!

Σύμφωνα με το agelioforos.gr, ξεκινά αύριο η κατασκευή έξι νέων λεωφορειολωρίδων στη Θεσσαλονίκη (υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμες τον Ιανουάριο) χωρίς ωστόσο να προβλέπεται η
δημιουργία εσοχών για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών των ταξί.

Μιλώντας στο agelioforos.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής» Κώστας Γιαννακάκης, ξεκαθάρισε ότι θεωρείται αυτονόητο ότι τα ταξί θα κυκλοφορούν και στις νέες λεωφορειολωρίδες, όπως και σε αυτές που υπάρχουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη. «Ο νόμος είναι σαφής. Προβλέπει την είσοδό μας στις λεωφορειολωρίδες, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες κατασκευής του μετρό. Αυτή μας την κατάκτηση, δε σκοπεύουμε να την διαπραγματευτούμε ούτε και να την παραχωρήσουμε», επισήμανε ο κ. Γιαννακάκης.

Η υπουργική απόφαση, που είναι σε ισχύ, προβλέπει την κυκλοφορία των ταξί στις λεωφορειολωρίδες για συγκεκριμένες ώρες, για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες κατασκευής του μετρό της Θεσσαλονίκης. Ετσι, τα ταξί μπορούν να κυκλοφορούν στις λεωφορειολωρίδες όλες τις ώρες, εκτός από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 9.30 το πρωί και εκτός από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα, απαγορεύσεις οι οποίες δεν ισχύουν τις μέρες των αργιών.

Ειδικότερα, νέες λεωφορειολωρίδες θα πραγματοποιηθούν:

• Στην οδό Γ. Παπανδρέου, στο τμήμα της από την οδό Κορομηλά και μέχρι 35μ πριν από τη διασταύρωση με την οδό Θ. Σοφούλη, στη δεξιά πλευρά κατά την κατεύθυνση κίνησης από τη Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου προς την οδό Θ. Σοφούλη.

• Στην οδό Αγγελάκη, από την πλατεία ΧΑΝΘ και έως 60μ πριν από την πλατεία Συντριβανίου, στη δεξιά πλευρά με κατεύθυνση από την πλατεία ΧΑΝΘ προς την πλατεία Συντριβανίου.

• Στην οδό Αλ. Παπαναστασίου, στο τμήμα της από τον κόμβο με την οδό Βαλαγιάννη και μέχρι τη συμβολή της με την ΕΛΛ της Λεωφόρου Στρατού, στη δεξιά πλευρά με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης.

• Στη οδό Αλ. Παπαναστασίου, στο τμήμα της από τον κόμβο Κωνσταντινουπόλεως – Λεωφόρου Στρατού και μέχρι 27μ πριν από τη διασταύρωσή της με την οδό Βαλαγιάννη, στη δεξιά πλευρά με κατεύθυνση προς Χαριλάου.

• Στη Λεωφόρο Στρατού, στο τμήμα της από την οδό Ι. Χρυσοστόμου και μέχρι την οδό Κυβερνίδου, στη δεξιά πλευρά με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης.

• Στη Λεωφόρο Στρατού, στο τμήμα της από την οδό Ν. Ζέρβα και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Μπιζανίου, στη δεξιά πλευρά με κατεύθυνση προς Χαριλάου.

Περισσότερα στο agelioforos.gr

ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...