Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Κύπρος: Από Δεκέμβρη νέες πινακίδες σε ταξί, φορτηγά και μοτοσυκλέτες..!

Από Δεκέμβρη οι νέες πινακίδες στα οχήματα
Δεν είναι υποχρεωτικό για υφιστάμενα ιδιωτικά αυτοκίνητα

Λευκωσία: Η υποχρέωση αντικατάστασης

των πινακίδων αριθμών κυκλοφορίας οχημάτων με τις νέες δεν αφορά τα υφιστάμενα, ήδη εγγεγραμμένα ιδιωτικά οχήματα. Αφορά, με βάση τη νομοθεσία, τις μοτοσυκλέτες, τα μοτοποδήλατα, τα ταξί και τα φορτηγά. Στα ιδιωτικά αυτοκίνητα που εγγράφονται μετά που τέθηκε σε ισχύ η νομοθεσία, τοποθετούνται νέου τύπου πινακίδες.

Για τα υφιστάμενα ιδιωτικά οχήματα, νέου τύπου πινακίδες τοποθετούνται μόνο σε περίπτωση αντικατάστασης - λόγω απώλειας ή ζημιάς σε αυτές. Ή πάλι, αν έτσι επιθυμεί ο ιδιοκτήτης του οχήματος και όχι λόγω υποχρέωσης. Να σημειωθεί ότι επικρατεί σύγχυση στους ιδιοκτήτες οχημάτων, πολλοί από τους οποίους ήδη έσπευσαν να αντικαταστήσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους ή προγραμματίζουν να τις αντικαταστήσουν, γιατί νομίζουν ότι είναι υποχρεωμένοι.

Σε αντίθεση με τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών οχημάτων, οι ιδιοκτήτες 41.494 οχημάτων (μοτοσυκλέτες, μοτοποδήλατα, ταξί και φορτηγά) θα πρέπει να αντικαταστήσουν τις υφιστάμενες πινακίδες με τις νέου τύπου, μέχρι την 3η Δεκεμβρίου.

Με το νέο σύστημα, πλέον ισχύουν σημαντικές αλλαγές στα χρώματα και μεγέθη των πινακίδων για τις διάφορες κατηγορίες οχημάτων και χρήσης τους. Επίσης, ισχύει αυστηρός έλεγχος στην κατασκευή και ανάρτηση πινακίδων, που γίνονται μόνο από εγκεκριμένα συνεργία που αναλαμβάνουν και την ευθύνη. Μάλιστα η όλη διαδικασία μεταξύ των εξουσιοδοτημένων συνεργείων, που πληρούν τα κριτήρια και του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, γίνεται μέσω ίντερνετ, όπως και όλες οι υπόλοιπες παρόμοιες διαδικασίες στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, όταν εγγραφεί ένα όχημα, καταχωρείται σε ειδική ιστοσελίδα -στην οποία έχουν πρόσβαση οι αδειούχοι- ο αριθμός εγγραφής του. Όταν ο πωλητής ή ο ιδιοκτήτης πάει για τη νέα πινακίδα, ο επαγγελματίας καταχωρεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΟΜ τα στοιχεία του και το ποια πινακίδα, σε ποιο είδος και μέγεθος και για ποιο ακριβώς όχημα την κατασκευάζει.

Ήδη έχουν εξουσιοδοτηθεί μέσα από αυστηρή διαδικασία 17 συνεργεία στη Λευκωσία, 5 στη Λεμεσό, 4 στη Λάρνακα, 7 στην Πάφο, 2 στη Δερύνεια και 2 στο Παραλίμνι. Ο σχετικός κατάλογος βρίσκεται -και ενημερώνεται- στην ιστοσελίδα του ΤΟΜ.

Οι πινακίδες όλων των ιδιωτικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών θα είναι άσπρες, των ταξί κίτρινες χωρίς το «Τ», κίτρινες και των φορτηγών, και κόκκινες -χωρίς το «Ζ»- των οχημάτων ενοικίασης.



ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...