Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Νομοθεσία αλλοδαπών ΕΔΧ αυτοκινήτων εντός της Ελληνικής Επικράτειας..!

Ν. 2801/2000
ΦΕΚ 46 - 03.03.2000
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ 8
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

5.α. Αλλοδαπά Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα που εκτελούν μεταφορές επιβατών, που επιβιβάζονται από τη χώρα προέλευσής τους με προορισμό την Ελλάδα, δεν επιτρέπεται να παραλαμβάνουν επιβάτες από οποιοδήποτε σημείο εντός της Ελλάδας με προορισμό εντός ή εκτός αυτής, εκτός κι αν πρόκειται για την επιστροφή των ιδίων προσώπων που μετέφεραν κατά την είσοδό τους.

β. Για το σκοπό αυτόν, τα πιο πάνω Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα φέρουν το διεθνές σήμα αναγνώρισής τους και οι οδηγοί επιδεικνύουν τα έγγραφα κυκλοφορίας τους και υποβάλλουν αναλυτική κατάσταση επιβατών, με πλήρη στοιχεία τους, η οποία θεωρείται από το τελωνείο εισόδου και τηρείται μέχρι την έξοδο του Ε.Δ.Χ. από τη χώρα. Σε αντίθετη περίπτωση δεν επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

γ. Οι παραβάτες των προηγούμενων παραγράφων τιμωρούνται:

(αα) Με διοικητικό πρόστιμο πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) δραχμών.

(ββ) Με επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας), τα οποία θα επιστρέφονται μετά την κατάθεση του αποδεικτικού καταβολής του πιο πάνω προστίμου.

δ. Σε περίπτωση υποτροπής, εντός διετίας, από τη διάπραξη της προηγούμενης παράβασης, αφαιρείται το δικαίωμα εισόδου στην Ελληνική Επικράτεια επί μία πενταετία. Η σχετική πράξη εκδίδεται από τον προϊστάμενο του τελωνείου εισόδου στη χώρα ή εξόδου από αυτή.

ε. Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου.

Συνημμένο Αρχείο:
Ν. 2801/2000 (ΦΕΚ 46 - 03.03.2000)


ΦΕΚ B 614 - 23.05.2001
Αριθ. Γ5/29480/2304

«Έλεγχοι της νομιμότητας και ασφάλειας της κυκλοφορίας και των εκπομπών καυσαερίων όλων των οχημάτων, ελληνικών και αλλοδαπών που κυκλοφορούν στην χώρα, Αρμόδια Όργανα, Διαδικασία είσπραξης προστίμων και συναφή θέματα, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 5, παρ. 4. και άρθ. 8 παρ. 5 του Ν.2801/2000».

Άρθρο 5
Παραβάσεις - Ποινές
Παράγραφος 12
Παραβάσεις αλλοδαπών ΕΔΧ αυτοκινήτων

α. Μη θεωρημένη αναλυτική κατάσταση επιβατών, τα στοιχεία των οποίων θα προκύπτουν από τα ταξιδιωτικά έγγραφα (όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, αριθμός διαβατηρίου κάθε επιβάτη), θεωρημένη από το τελωνείο εισόδου, πρόστιμο 500.000 δραχμών και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας, τα οποία επιστρέφονται με την επίδοση του αποδεικτικού καταβολής του προστίμου.

β. Επιβίβαση επιβατών εντός της Ελληνικής Επικράτειας, πρόστιμο 500.000 δραχμών και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας, τα οποία επιστρέφονται με την επίδοση του αποδεικτικού καταβολής του προστίμου.

γ. Ενδιάμεση αποβίβαση επιβατών εντός της Ελληνικής Επικράτειας, πρόστιμο 500.000 δραχμών και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας, τα οποία επιστρέφονται με την επίδοση του αποδεικτικού καταβολής του προστίμου.

δ. Εκτέλεση μεταφοράς επιβατών εντός της Ελληνικής Επικράτειας, πρόστιμο 500.000 δραχμών και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας, τα οποία επιστρέφονται με την επίδοση του αποδεικτικού καταβολής του προστίμου.

ε. Εάν δεν φέρει το διεθνές σήμα αναγνώρισης της χώρας του, πρόστιμο 500.000 δραχμών και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας, τα οποία επιστρέφονται με την επίδοση του αποδεικτικού καταβολής του προστίμου.

στ. Εάν δεν φέρει επικυρωμένο φωτοαντίγραφο και άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, το οποίο θα είναι μεταφρασμένο στην Ελληνική Προξενική αρχή του Κράτους προέλευσης, από το οποίο θα προκύπτει ότι επιτρέπεται μεταφορά επιβατών με ολική μίσθωση, πρόστιμο 500.000 δραχμών και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας, τα οποία επιστρέφονται με την επίδοση του αποδεικτικού καταβολής του προστίμου.

Το αρμόδιο Τελωνείο εισόδου, θα τηρεί βιβλίο, στο οποίο θα καταγράφονται, οι διαπραχθείσες παραβάσεις των αλλοδαπών ΕΔΧ αυτοκινήτων, προκειμένου σε περίπτωση υποτροπής των προαναφερόμενων παραβάσεων, (α,β,γ,δ,ε) να εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 5δ του άρθρου 8 του Ν.2801/2000 (Α'46).

Συνημμένο Αρχείο:
ΦΕΚ B 614 - 23.05.2001 (Αριθ. Γ5/29480/2304)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...