Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΘΡΟ Του Μάκη Κασιδιάρη, αντιπροέδρου του ΣΑΤΑ:Ας επικεντρωθούμε στο στόχο μας, την επιβίωση του κλάδου και τη δημιουργία σταθερών δομών για το μέλλον..!

Δεν θα μπω στην διαδικασία συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης γιατί αυτό, εγώ τουλάχιστον, το έχω ξεπεράσει. Με ενδιαφέρει μόνο ο παραγωγικός διάλογος με τους συναδέλφους
μου είτε υπάρχει ταύτιση απόψεων είτε όχι. 
Εκτιμώ ότι όλοι μας έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε στο επάγγελμά μας, απλά επιλέγουμε διαφορετικό –κάποιες φορές- τρόπο.
Η χρονική περίοδος που διανύουμε είναι τόσο δύσκολη που δικαιολογημένα δημιουργεί εκνευρισμό και κάποιες φορές μας απομακρύνει από την κοινή λογική. Οι περισσότεροι από μας φορτωμένοι και από την καθημερινή κούραση της δουλειάς θεωρούμε όλα τα κακώς κείμενα δημιουργήματα των άλλων. Όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι.
Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με αρκετούς συναδέλφους από όλη την Ελλάδα και να ανταλλάξουμε απόψεις για την δουλειά μας. Η αρχική τους εντύπωση ήταν ότι η Ομοσπονδία δεν κάνει όσα πραγματικά μπορεί για τον κλάδο μας και πως προτεραιότητα της διοίκησης είναι τα ζητήματα που αφορούν κυρίως το συνδικάτο της Αθήνας. 
Σαφώς και αυτό δεν έχει καμιά λογική. Κανένας νόμος, καμιά υπουργική απόφαση, καμία εγκύκλιος δεν βγαίνει αποσπασματικά, μόνο για την Αθήνα ή μόνο για την επαρχία. Συμφωνώ ότι το κέντρο των αποφάσεων είναι η Αθήνα, αλλά οι όποιες αποφάσεις μας αφορούν όλους. Καμιά εισήγηση μας και καμιά πρωτοβουλία δεν έχει παρθεί χωρίς να έχουμε την στοιχειώδη και απαραίτητη επικοινωνία με συναδέλφους - στελέχη του κλάδου από όλη τη χώρα. 
Δεν θα μπω στην διαδικασία συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης γιατί αυτό, εγώ τουλάχιστον ,το έχω ξεπεράσει. Με ενδιαφέρει μόνο ο παραγωγικός διάλογος με τους συναδέλφους μου είτε υπάρχει ταύτιση απόψεων είτε όχι. Εκτιμώ ότι όλοι μας έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε στο επάγγελμά μας, απλά επιλέγουμε διαφορετικό –κάποιες φορές- τρόπο. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζονται ούτε αφορισμοί, ούτε μεγάλα και επαναστατικά λόγια, ούτε εσωτερικές διαμάχες. 
Δεν λέω ότι διεκδικούμε το αλάθητο του Πάπα, ούτε ότι όλα έχουν γίνει στην εντέλεια. Θεωρώ όμως ότι κάναμε το απόλυτο με βάση την χρονική συγκυρία που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολα και σημαντικά ζητήματα. Η πίεση του χρόνου ήταν μεγάλη και οι όποιες αποφάσεις ή οι όποιες διαπραγματεύσεις έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες. Κατορθώσαμε όμως να βγούμε ζωντανοί και με ελάχιστες ‘’λαβωματιές’’  από έναν πόλεμο που κρατάει εδώ και δύο χρόνια περίπου. Και σε αυτό μερίδιο επιτυχίας έχουν όλα τα στελέχη του κλάδου, όλοι οι συνάδελφοι, όλοι οι εργαζόμενοι στα ταξί.
Να είστε σίγουροι ότι η Ομοσπονδία κάνει καλά τη δουλειά της. Εκπροσωπεί επάξια τον κλάδο μας και σέβεται τις απόψεις όλων. Οι διαφωνίες είναι μέσα στο πρόγραμμα, δεν αποτελούν όμως σε καμιά περίπτωση πρόβλημα .
Μας κατηγορούν ότι δεν κάνουμε όσο συχνά πρέπει συναντήσεις, συμβούλια, συνελεύσεις. Μα στην εποχή μας έχουμε την δυνατότητα να επικοινωνούμε οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε και μάλιστα χωρίς κόστος και μετακινήσεις. 
Η ουσία είναι ότι μπορούμε και επικοινωνούμε τις θέσεις μας και τις απόψεις μας, έστω και χωρίς να συνεδριάζουμε όσο συχνά θα κάναμε άλλες εποχές με καλύτερα οικονομικά δεδομένα και για τους συναδέλφους και για τον κλάδο μας γενικότερα. Ας μην ψάχνουμε λοιπόν δικαιολογίες κι ας επικεντρωθούμε στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από την επιβίωση του κλάδου μας και τη δημιουργία σταθερών δομών για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...