Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Αχαΐα: Σε εκκρεμότητα οι μεταφορές μαθητών- Φλεβάρη βλέπει λύση η Περιφέρεια- Στον Εισαγγελέα οι εκπαιδευτικοί της Αιγιάλειας..!

Αν και η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και δυο μήνες το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία της
πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και όχι μόνο, στην Αιγιάλεια παραμένει. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας με επιστολή του γνωστοποιεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιγίου την κατάσταση, που επικρατεί, όχι μόνο τώρα, αλλά και τα δυο προηγούμενα χρόνια, με δεκάδες παιδιά, τα οποία αν και δικαιούνται βάση νόμου την μεταφορά, την στερούνται λόγω έλλειψης σχεδιασμού.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνά Σκανδάμη μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» και δεν έκρυψε την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι παιδιά Δημοτικού Σχολείου δεν έχουν «αρχίσει» ακόμα τη σχολική χρονιά:

«Εγώ ζητώ από την Εισαγγελία να διερευνήσει ποιες είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δεν εκτελείται το έργο. Πρέπει να απολογηθώ εγώ καθημερινά στον γονιό, που κλαίει γιατι θέλει να πάει το παιδί του στο σχολείο ή χάνει μεροκάματο για το μεταφέρει. Έχω περιπτώσεις, που στο ίδιο σπίτι, πάει το ταξί παίρνει το ένα παιδί, το οποίο είναι νήπιο, άρα δικαιούται μεταφορά, και το προνήπιο, που είναι αδελφάκι του, το αφήνει και το φέρνει ο γονιός. Έχουμε παιδιά τα οποία δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο . Τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού πήγαν στο σχολείο γύρω στις 20 Οκτωβρίου.»

Όπως δηλώνει η κ. Σκανδάμη τον περασμένο Απρίλιο Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Σχολικών μονάδων της Αιγιάλειας μέσω του ηλεκτρονικού εργαλείου students transport έστειλαν αναλυτικά τα απαιτούμενα στοιχεία για τις μεταφορές του σχολικού έτους 2016-2017. Μάλιστα σε αυτή την ηλεκτρονική πλατφόρμα απεστάλησαν χάρτες, προσωπικά στοιχεία των γονέων, καθώς και την δική τους πρόταση για το αν πρέπει να επιλέγει ταξί ή λεωφορείο για την κάθε περίπτωση, λαμβάνοντας τις διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας ότι οι μεταφορές θα αρχίσουν μέσα στο Σεπτέμβριο:

«Είχα την διαβεβαίωση από την Περιφέρεια ότι θα πάνε όλα καλά, κι ότι ξεκινούν σε λίγες μέρες οι μεταφορές και διαβεβαίωση από υπεύθυνο άτομο από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος , από τον Γενικό Διευθυντή, ότι ξεκινάμε. Και άντε σε πέντε μέρες , σε επτά. Έχω κρατήσει τα email, που έχω στείλει προς του κυρίους αυτούς ένα μήνα πριν, όπου τους γράφω «απαντήστε μου αλλιώς θα πάω στον Εισαγγελέα». Έχω προειδοποιήσει κατ’επανάληψη και τηλεφωνικά ότι δεν θέλω άλλη κοροϊδία. Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος, κάποιος όμως επιτέλους πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.»

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας αρχές Νοεμβρίου επικοινώνησε με τον υπεύθυνο μεταφορών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο οποίος, όπως η ίδια καταγγέλλει, μεταξύ άλλων της τόνισε ότι οι μεταφορές δεν πρόκειται να ομαλοποιηθούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2017, ενώ όσες εκτελούνται βασίζονται σε δρομολόγια, τα οποία είχαν εγκριθεί τα προηγούμενα χρόνια:

«Εάν συζητηθεί 26/1 όλη αυτή η διαδικασία, χρειαζόμαστε 15-20 μέρες για να πάρουμε την τελική έγκριση και υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να μην εγκριθεί γιατι δεν υπάρχουν πολλοί πλειοδότες στον διαγωνισμό. Αυτά είναι τραγικά πράγματα. Μας είχαν ζητήσει εμάς να κάνουμε μια εκτίμηση σαν διευθυντές σχολείων εάν επιλέγουμε λεωφορείο ή ταξί αυτό δεν μπορεί κανένας να το ρισκάρει, γιατι εάν τα λεωφορεία ήταν ασφαλή, με ζώνες ασφαλείας, μικρά, ευέλικτα στους δρόμους των χωριών να πούμε, ναι.

Σε περιπτώσεις, που είναι ειδικό σχολείο ή περιπτώσεις νηπίων, προνηπίων, θα αφήσει ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ τα παιδιά σε ένα σταυροδρόμι, έτσι όπως ήταν η άποψη της περιφέρειας; Και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη; Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται ταξί. Ας επιλέξουν αυτοί, που είναι το έργο τους. Εαν δεν ξέρουν τι να κάνουν, να μην καλούν διευθυντές και προϊσταμένους να συμπληρώνουν φόρμες. Μια διαδικασία, πού ποιο νόημα είχε;»

Πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι παρόμοια προβλήματα με την μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία υπάρχουν και στην περιοχή των Καλαβρύτων.

ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...