Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ: Παρέμβαση για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου..!

Κινητοποίηση για τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, την υπερφορολόγηση, τις κατασχέσεις, την
παραπέρα «απελευθέρωση» κ.ά., πραγματοποίησαν χτες οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ.
Αρχικά έγινε συγκέντρωση με ταξί στη Μεσογείων, μεταξύ των νοσοκομείων «Σωτηρία» και Γενικού Κρατικού, και στη συνέχεια ακολούθησε αυτοκινητοπορεία μέχρι το υπουργείο Μεταφορών, όπου κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματα.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκης, από τις Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ και μέλος της διοίκησης του ΣΑΤΑ, σε δηλώσεις του κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική και κάλεσε σε συμμετοχή στην απεργία στις 8/12. Συγκεκριμένα επισήμανε: «Εχουμε να αντιμετωπίσουμε την παραπέρα απελευθέρωση του κλάδου. Μετά την "πράσινη" απελευθέρωση του Ραγκούση και την "μπλε" του Χατζηγάκη έρχονται τώρα οι "ροζ" να προχωρήσουν παραπέρα. 

Παράλληλα, αντιπαλεύουμε την πολιτική υπερφορολόγησής μας, μιλάμε για τρία και τέσσερα χιλιάρικα στα δέκα χιλιάρικα καθαρό εισόδημα. Αυτό είναι εξόντωση. Μιλάμε για κατασχέσεις, ακόμα και αυτοκινήτων. Δεν θα το επιτρέψουμε, καλούμε όλο τον κλάδο, όλη την κοινωνία να βγει μπροστά, να αντιπαλέψουμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Και ένα μεγάλο ραντεβού θα είναι η 8η Δεκέμβρη, με την πανεργατική απεργία. Εκεί θα απεργήσει και το ταξί».

Στο υπόμνημα που κατέθεσαν στο υπουργείο οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ, προβάλλουν, μεταξύ άλλων, τα εξής αιτήματα:
Αφορολόγητο όριο εδώ και τώρα. Αύξησή του στις 20.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος. Κατάργηση όλων των ληστρικών νόμων και χαρατσιών. Αφορολόγητο πετρέλαιο και αέριο κίνησης. 

Δραστική μείωση του ΦΠΑ στα ταξί. Κατάργησή του στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας, εργαλείων δουλειάς. Αμεσα διαγραφή τόκων προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους αυτοαπασχολούμενους. Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Κατάργηση όλων των νόμων της λεγόμενης «απελευθέρωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...