Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αναβλήθηκε η δίκη των ΤΑΞΙ, διαμαρτυρία και από τους αμαξηλάτες..!

Αναβολή για τις 7 Σεπτεμβρίου πήρε η δίκη των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, που κατηγορούνται για την κινητοποίησή τους ενάντια στα ανοικτού τύπου λεωφορεία. Στα κάγκελα και οι αμαξηλάτες, απειλούν να αφήσουν «τ' άλογά τους έξω από το Δημαρχείο»...
Οι πρόεδροι και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο σωματείων ΤΑΞΙ οδηγήθηκαν, την Πέμπτη 27 Αυγούστου, σε δίκη με τη διαδικασία του αυτόφωρου για κινητοποίησή τους την περασμένη Τρίτη 25 Αυγούστου, με αφορμή τη δρομολόγηση τεσσάρων ειδικών τουριστικών λεωφορείων ανοιχτού τύπου που εκκινούν από την πιάτσα των ταξί. Τελικά η δίκη αναβλήθηκε για τις 7 Σεπτέμβρη.

Αμαξηλάτες προς Δήμο: Αν δρομολογηθούν τα λεωφορεία θα φέρουμε τ' άλογα στο Δημαρχείο
Σε ανακοίνωσή τους που υπογράφουν ο πρόεδρος Νίκος Παγκράτης και ο γραμματέας Σταμάτης Δαφνής, τα μέλη του Σωματείου Αμαξηλατών Κέρκυρας διαμαρτύρονται για τη δρομολόγηση ανοικτού τύπου τουριστικών λεωφορείων. Η διαμαρτυρία απευθύνεται προς το Δήμαρχο Κέρκυρας, το Δημοτικό Συμβούλιο, τις Τεχνικές Υπηρεσίες, την 21η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, την τροχαία, το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και τον ΟΛΚΕ και έχει ως εξής:

«Το σωματείο μας με τις ιππήλατες άμαξες, από την ημέρα ιδρύσεώς του, αποτελεί, εκτός από το πρώτο μεταφορικό μέσο στο νησί (όπως το σημερινό ταξί), ως ιππήλατο τετράτροχο επιβατικό, και αποτέλεσε επί δεκαετίες το μεταφορικό μέσο του νησιού και τη ζωντανή προβολή του, διεθνώς, με τη χαρακτηριστική άμαξα, τον αμαξηλάτη, τον στολισμό του αλόγου, ως μοναδική τουριστική ατραξιόν, κάτι που έχει προβληθεί ακόμα και σε κινηματογραφικά έργα.
Η συνεισφορά του στον τουρισμό της Κέρκυρας είναι ανυπολόγιστη. Έχει βραβευθεί το έργο της άμαξας από τον ΕΟΤ και από τους T.O.

Με την δρομολόγηση των ειδικών τουριστικών λεωφορείων ανοικτού τύπου από τις 24 Αυγούστου 2015, σηματοδοτείται την αρχή του τέλους της ύπαρξής μας.
Η δρομολόγησή τους, απειλεί την εξαφάνιση της μοναδικής τουριστικής ατραξιόν που αποτελεί η ιππήλατη άμαξα στην Κέρκυρα, και τον μαρασμό τουλάχιστον 20 οικογενειών που ζουν από τη δραστηριότητα αυτή καθώς επίσης θίγονται και όλοι οι εμπλεκόμενη στην συντήρηση των αλόγων.
Υπόψη ότι το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής των λεωφορείων ανοικτού τύπου συμπίπτει με αυτή των ιππήλατων αμαξών. Μας κλέβουν κυριολεκτικά το ψωμί, όταν επιβιβάζουν τους πελάτες τους από τους σταθμούς του Νέου Λιμανιού και της Σπηλιάς (Μαύρος Γάτος) απ' όπου αντλούμε κι εμείς τον κύριο όγκο των πελατών μας.

Το μέγα ερώτημα είναι, αν η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει εγκρίνει ή πρόκειται να εγκρίνει την άδεια λειτουργίας τους, ενώ η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η Τροχαία και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες δεν την ενέκριναν, κυρίως για λόγους κυκλοφοριακής συμφόρεσης, οι οποίοι λόγοι όχι μόνο δεν έχουν εκλείψει, αλλά έχουν επιβαρυνθεί περεταίρω.
Ερώτημα παραμένει επίσης, γιατί τα υπουργεία Μεταφορών και Τουρισμού ενέκριναν την άδεια κυκλοφορίας τους, ενώ δεν συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Τέλος, δηλώνουμε ότι, αν ο Δήμος της Κέρκυρας προχωρήσει στην αδειοδότηση των άνω λεωφορείων, θα αναγκαστούμε θα αφήσουμε τα άλογά μας έξω από το Δημαρχείο της Κέρκυρας, για να τα συντηρήσει ο Δήμος, και θα παραδώσουμε τις άδειες κυκλοφορίας μας στους αρμοδίους». 
corfupress.com


ΠΗΓΗ: http://www.symvolinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...