Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ «Ο ΑΓ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: Συμπαράσταση στους συναδέλφους ιδιοκτήτες ταξί στην Κέρκυρα..!

Η Διοίκηση του Σωματείου μας, στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας που έχει με τα άλλα Σωματεία της περιφέρειας, αλλά και το αίσθημα  συναδελφικότητας και δικαίου, καταγγέλλει τις διώξεις εναντίον των επαγγελματιών ταξί της Κέρκυρας, που διαμαρτύρονται για παράνομες ενέργειες εκ μέρους των αρμοδίων αρχών.
 
Συγκεκριμένα, μετά από αίτηση εταιρείας εκμετάλλευσης μεταφορικούέργου, εκδόθηκε άδεια από τα αρμόδια Υπουργεία, για δρομολόγηση ειδικώντουριστικών λεωφορείων ανοικτού τύπου αστικής περιήγησης, χωρίς να υπάρχει  σχετική εισήγηση της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κέρκυρας αλλά και χωρίς την έγκριση-αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του εν λόγω Δήμου. Αυτό εξάλλου, αποδεικνύεται και από βεβαίωση που έχει εκδώσει ο Δήμος και έχει χορηγήσει στις αρμόδιες αρχές, και έχουν στα χέρια τους οι ενδιαφερόμενους-καταγγέλλοντες επαγγελματίες.
 
Ως εκ τούτου, η άδεια δρομολόγησης είναι παράνομη  και στις εύλογες και δίκαιες αντιδράσεις  των επαγγελματιών ταξί της Κέρκυρας,  οι οποίοι  αντέδρασαν τόσο με νομικά μέσα-προσφυγή στη Δικαιοσύνη όσο με κινητοποιήσεις, η απάντηση της πολιτείας είναι ότι συλλαμβάνει τους νόμιμους επαγγελματίες ταξί, αντί να διευθετηθεί και να επιβάλλει την νομιμότητα, αίροντας τις παράνομες αποφάσεις .
 
Εδώ δε μιλάμε πια για ένα κράτος δικαίου, που προασπίζεται  εμπράκτως τη νομιμότητα, αλλά  για ένα κράτος δυνάστη που ευνοεί την ασυδοσία και υπερασπίζεται την παρανομία των μεγάλων  εταιρειών, εις βάρος των ντόπιων μικρών επαγγελματιών που μπορούν να  συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
 
Δηλώνουμε την αμέριστη ηθική συμπαράστασή μας στους συναδέλφους της Κέρκυρας, και καλούμε όλα τα Σωματεία ταξί της χώρας να πράξουν το ίδιο, καθώς και την κλαδική μας Ομοσπονδία ΠΟΕΙΑΤΑ να συμβάλλει και οικονομικά στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων, που μόλις ξεκίνησε.
Για το Δ. Σ.
               Ο                                                                   Ο
         ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΚΕΝΤΖΟΣ  Παναγιώτης                      ΣΙΔΕΡΗΣ  Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...