Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΑΡΘΡΟ - Του Μάκη Κασιδιάρη, αντιπροέδρου του ΣΑΤΑ: Κοινή πορεία με τους λαούς της Ευρώπης..!

Οι στιγμές που ζούμε,  μοιάζουν να είναι βγαλμένες από εφιάλτη. Μια ακατανόητη κατάσταση, μια ευθεία επίθεση σε ένα καταπονημένο λαό. Σε ένα λαό που έδωσε
τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, σε ένα λαό που έδωσε το όνομα Ευρώπη στην ήπειρο που ζούμε σήμερα. Ναι, είμαστε κομμάτι της Ευρώπης. Ναι, εδώ γεννηθήκαμε, εδώ ζήσαμε, εδώ είναι η πατρίδα μας. Κανείς δεν μπορεί να με διώξει από το σπίτι μου.
Ποτέ δεν είπα ότι η σημερινή ηγεσία της Ευρώπης προστατεύει την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Ποτέ δεν είπα ότι οι  πολιτικές  της οικονομικής ασφυξίας και της λιτότητας είναι αποτελεσματικές .  Ποτέ δεν είπα ότι τα μνημόνια έφεραν την ανάπτυξη και έβαλαν στο σωστό δρόμο την ελληνική οικονομία. Όλα αυτά είναι τα κακώς κείμενα της Ευρωπαικής Ένωσης για τα οποία πρέπει να παλέψουμε. Πως όμως;
O εύκολος δρόμος είναι αυτός του αφορισμού. Δαιμονοποιούμε τα πάντα, δημιουργούμε στρατιές  από ανθέλληνες, τονώνουμε το εθνικό μας φρόνημα, σηκώνουμε το λάβαρο της επανάστασης και αποσυρόμαστε στον μικροκοσμό μας. Αυτόν το δρόμο θα μπορούσα να προτείνω κι εγώ, κι ας μην έχω πολιτικές γνώσεις, ας μην έχω σπουδάσει πολιτικές επιστήμες ή οικονομικά. Ξέρουμε ποιο είναι το χειρότερο σενάριο, αλλά για να φτάσουμε σε αυτό δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες. Απλώς κατεβάζουμε τον διακόπτη.
Είμαι από αυτούς που θέλουν τη χώρα μου ισότιμο μέλος της ευρωπαικής οικογένειας. Από αυτούς που απαιτούν από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση να βάζει ένα λιθαράκι που θα μας φέρνει όλο και πιο κοντά σε αυτή την προοπτική. Από αυτούς που πιστεύουν ότι οι μάχες κερδίζονται με αγώνες και όχι με φυγή. Από αυτούς που πιστεύουν ότι η παραμονή μας στο κοινό νόμισμα και στην Ευρωπαική Ένωση, εγγυάται ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.
Η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε  στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.  Αυτή είναι μια πραγματικότητα η οποία δεν αμφισβητείτε. Για την ακρίβεια έδειξε τον εκνευρισμό της , διοχέτευσε το θυμό της μέσα από δεκάδες δηλώσεις και έφυγε από το πεδίο της μάχης με το σκεπτικό να φέρει ενισχύσεις (ένα  ΟΧΙ στο δημοψήφισμα).
Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού άσχετα με το τι έχει ψηφίσει  στο δημοψήφισμα, θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη. Δεν θέλει ούτε την απομόνωση, ούτε το μοναχικό δρόμο. Θέλουμε μια κοινή πορεία με τους λαούς της Ευρώπης. Σαφώς με καλύτερες συνθήκες από αυτές που έχουμε σήμερα.
Γι αυτό πρέπει να παλέψουμε. 
Για τίποτα άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...