Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ταξί: Στα...όπλα για τη λειτουργία των ανοιχτών τουριστικών λεωφορείων..!

 Κλίμα μεγάλης έντασης (συνεχίστηκε και το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι)  εξακολουθεί να υπάρχει λόγω των σφοδρών αντιδράσεων  των ταξιτζήδων
του νησιού  στη δρομολόγηση και λειτουργία ειδικών  λεωφορείων Δ.Χ. ανοικτού τύπου αστικής περιήγησης, από τουριστικούς επιχειρηματίες.
Το  πρωί της Δευτέρας στο δημαρχείο  μέλη του σωματείων ταξί Κέρκυρας απαίτησαν από το δήμαρχο να παρέμβει κατά της αδειοδότησης από τα Υπουργεία Μεταφορών και Δικτύων και Πολιτισμού και Τουρισμού 
Είχε προηγηθεί αποκλεισμός της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από μέλη του σωματείου των ταξί.
Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία αστυνομικής δύναμης στο Μαράσλειο καθώς σε κάποια στιγμή η κατάσταση πήγε να ξεφύγει, ενώ υπήρξαν καταγγελίες για προπηλακισμό δημοτικής υπαλλήλου στο ιδιαίτερο γραφείο του δημάρχου.
Αφού  εκτονώθηκε το…πολεμικό κλίμα που υπήρξε ο δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος μιλώντας στα ΜΜΕ έκανε λόγο για βίαιη εισβολή στο δημαρχείο  από τους ταξιτζήδες ενώ πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για απόφαση του Δήμου αλλά κοινή απόφαση των Υπουργείων Μεταφορών και Δικτύων και Πολιτισμού και Τουρισμού.
«Η μόνη ανάμειξη  του Δήμου είναι η χορήγηση απαντητικού εγγράφου σε σχετικό αίτημα για το μήκος της διαδρομής. Μάλιστα, στο ίδιο έγγραφο αναφέρουμε ότι η δρομολόγηση ειδικών τουριστικών λεωφορείων ανοικτού τύπου αστικής περιήγησης,   θα τύχει της σχετικής εγκρίσεως του Δήμου κατόπιν αποφάσεως Δημοτικού Συμβουλίου κανονιστικού χαρακτήρα. 
Ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε ότι η κυκλοφορία τέτοιων λεωφορείων επιβαρύνει την ήδη επιβαρυμένη κυκλοφορία στην πόλη της Κέρκυρας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως διευκρίνησε η δημοτική αρχή είναι  εξαρχής αντίθετη με τη δρομολόγησή των συγκεκριμένων λεωφορείων ανεξαρτήτως των όποιων πιέσεων.
Και κατέληξε:
«Άποψή μας είναι ότι, εφόσον προκαλείται κοινωνική αναταραχή, ο Δήμος δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος και για το λόγο αυτό θα ζητήσουμε να ανασταλεί η κυκλοφορία των λεωφορείων μέχρι την έκδοση της σχετικής κανονιστικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.  Με βάση τα παραπάνω, δεν καταλαβαίνω την οργή των ιδιοκτητών ταξί. Αν ψάχνουν για αποδιοπομπαίο τράγο, τους διαβεβαιώνω πως έχω καθαρά χέρια».
Εστάλη το αίτημα
Σε επικοινωνία του με την Κ.Σ. ο πρόεδρος του σωματείου ταξί Κέρκυρας «Ο Ταξιάρχης»  Ν. Καψοκαβάδης ανέφερε ότι εστάλη τελικά  (σ.σ.  χθες το μεσημέρι) το σχετικό αίτημα του Δήμου στα αρμόδια υπουργεία για αναστολή τελικά της κυκλοφορίας των λεωφορείων μέχρι την έκδοση της σχετικής κανονιστικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που ικανοποιεί απόλυτα τους συναδέλφους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...