Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

«Βουτιά» 20% στην κίνηση στα ταξί «Θ»..!

Μέχρι και πέρυσι το καλοκαίρι παρά τα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, ήταν μια καλή ευκαιρία για τους οδηγούς ταξί, προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδά τους από την κίνηση
των Ελλήνων και ξένων τουριστών σε διάφορους προορισμούς.
Φέτος, όμως, αυτό δεν ισχύει, καθώς η πτώση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή μας τόσο μέσω του λιμανιού, όσο και από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, έχει οδηγήσει σε αντίστοιχη μείωση των εσόδων και στους οδηγούς ταξί.
Μάλιστα φέτος δεν υπάρχουν τα έσοδα και η κινητικότητα που παρατηρούνταν τις νυχτερινές ώρες με τους νέους να πηγαίνουν στα μπαρ και τα κλαμπ περιαστικών περιοχών για να διασκεδάσουν, καθώς ακόμη και αυτοί οι χώροι διασκέδασης βρίσκονται πλέον μέσα στο Βόλο, όπως στα Παλαιά, τον Άγιο Κωνσταντίνο, οπότε οι νέοι κινούνται πεζή.
Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η γενικότερη οικονομική κρίση, τότε συμπληρώνεται το άσχημο σκηνικό για τους ιδιοκτήτες ταξί του Βόλου, οι οποίοι βλέπουν την κίνηση με τους πελάτες να έχει μειωθεί σε σχέση με πέρυσι μέχρι και 20%.
Μάλιστα δεν φαίνεται να βοηθά ούτε το γεγονός πως φέτος το καλοκαίρι οι Βολιώτες έμειναν κυρίως στην πόλη και περιόρισαν πολύ τις διακοπές.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί κ. Φιλίππου ανέφερε πως οι Βολιώτες επιλέγουν να μεταβούν σε κάποια κοντινή παραλία με το αυτοκίνητό τους ή με το λεωφορείο. Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μείωση της τουριστικής κίνησης από τους ξένους κυρίως τουρίστες. Το πλήγμα είναι μεγάλο από τη μεγάλη μείωση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Πολλούς τουρίστες που έρχονταν στο αεροδρόμιο, τους μεταφέραμε εμείς στην πόλη και σε άλλους προορισμούς. Αυτό έχει περιοριστεί φέτος. Αντίστοιχος είναι ο αντίκτυπος και από τη μείωση της επιβατικής κίνησης στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ και στο λιμάνι, καθώς τους τουρίστες τους εξυπηρετούσαμε εμείς μεταφέροντάς τους από το ένα σημείο άλλο».
Ο κ. Φιλίππου αναφέρθηκε και στο ζήτημα της κρίσης λέγοντας πως από την 1η Ιουνίου έχουν αυξηθεί τα περιμετρικά όρια της μονής ταρίφας που σημαίνει ότι μια διαδρομή προς Αλυκές ή Αγριά έχει λιγότερο κόστος κατά δύο με τρία ευρώ. Αλλά και πάλι οι επιβάτες είναι διστακτικοί. Είναι χαρακτηριστικό πως τηλεφωνούν στο κέντρο και ρωτούν πόσο κοστίζει μια διαδρομή.
Στο μεταξύ τα νέα φορολογικά μέτρα είναι θηλιά στο λαιμό για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως είναι και οι ιδιοκτήτες ταξί. Γι’ αυτό και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων, καθώς, όπως αναφέρουν, η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Πάντως από το Σύλλογο Εργαζομένων επισημαίνεται ότι υπάρχει η διαβεβαίωση από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας για εύρεση ακόμη ενός κονδυλίου ύψους 120.000 ευρώ, ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο το οφειλόμενο ποσό.
Σημειώνεται πως στους εργαζόμενους οφείλονται χρήματα και από το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...