Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Διευκρινίσεις του υπ. Μεταφορών για την έκδοση νέων αδειών ταξί. Τι ισχύει..!

Σε νέες διευκρινίσεις σχετικά με το παράβολο και τις άδειες των ταξί προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γενικού
γραμματέα Μεταφορών Νίκου Σταθόπουλου, «διευκρινίζεται ότι δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν αποδεικτικό είσπραξης για την καταβολή του σχετικού παραβόλου οι αιτούντες-δικαιούχοι μετατροπής άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου από ΤΑΞΙ σε ΕΙΔΜΙΣΘ ή σε ΕΙΔΜΙΣΘ - ΑμΕΑ.
Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι αναφορικά με τα χαρακτηριστικά των οχημάτων για την ταξινόμηση ΕΔΧ- ΤΑΞΙ εφαρμογή έχει το άρθρο 89 του ν.4070/2012, ενώ για τα ΕΔΧ - ΕΙΔΜΙΣΘ αυτοκίνητα εφαρμογή έχουν οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 92 του νόμου σε συνδυασμό με το σημείο Ε’ της υπ’ αριθ. Α 28480/2481/7-02-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΥΥ1-1ΣΑ) εγκυκλίου του Υπουργείου.
Όσον αφορά στη διαδικασία καταχώρησης των στοιχείων των νέων αδειών κυκλοφορίας ΕΔΧ αυτοκινήτων στο μηχανογραφικό σύστημα, επισυνάπτουμε σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Οργάνωσης & Πληροφορικής (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ).
Επιπλέον των προαναφερόμενων διατάξεων, για τα ΕΔΧ- ΕΙΔΜΙΣΘ αυτοκίνητα που είναι ειδικά διασκευασμένα για τη μεταφορά Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΙΔΜΙΣΘ- ΑμΕΑ) εφαρμογή έχει η υπ’ αριθμ. 11320/794/18-4-2013 (ΑΔΑ:ΒΕΑ51-7ΗΡ) εγκύκλιος του Υπουργείου.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι κατά την παράγραφο 9 του άρθρου 106 του ν.4070/2012 μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης και την έκδοση των αποφάσεων του οικείου Περιφερειάρχη με τις οποίες εγκρίνεται στο όνομα των δικαιούχων η θέση σε κυκλοφορία ΕΔΧ αυτοκινήτων, ο Περιφερειάρχης επιστρέφει σε όλους ανεξαιρέτως τους αιτούντες τις κατατεθείσες από αυτούς εγγυητικές επιστολές του άρθρου 110 του νόμου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...