Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑΞΙ Αυστραλία: «H τελευταία ευκαιρία ν’ ακουστούν οι φωνές μας»..!

Της ΒΙΒΙΑΝ ΜΟΡΡΙΣ
Αφού έλαβε την τελευταία ολοκληρωμένη μελέτη στις 12 Δεκέμβρη όσον αφορά τις προτεινόμενες αλλαγές στον κλάδο των ταξί, ο
πρωθυπουργός της Βικτώριας, Τεντ Μπέιλιου, δίνει ακόμη μία ευκαιρία στους άμεσα ενδιαφερόμενους να εκφέρουν την άποψή τους επί του θέματος.
Ο κλάδος των ταξί αναγνωρίζει ότι επιβάλλεται να γίνουν αλλαγές προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που αποβλέπει στο να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Βικτώριας και οι επισκέπτες το ανώτερο δυνατό επίπεδο εξυπηρέτησης.

Τα μέτρα, όμως, που προτείνει ο επικεφαλής της μελέτης καθηγητής Fels, κρίνονται από τους άμεσα ενδιαφερόμενους «καταστροφικά».
Το θέμα το παρακολουθούμε εδώ κι ένα χρόνο τώρα και η αγωνία των άμεσα ενδιαφερόμενων είναι ορατή.
«Ενδιαφερόμενοι» οι έχοντες άδεια ταξί, οι οδηγοί ταξί, οι διαχειριζόμενοι άδειες ταξί σε γενικές γραμμές.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Στην τρίτη κατηγορία ανήκει ο Χάρης Κατσαμπάνης, ο οποίος καλεί σε επείγουσα συγκέντρωση την ερχόμενη Πέμπτη όλους όσους εμπλέκονται στον κλάδο των ταξί, προκειμένου να αποφασίσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματά τους. Ο ίδιος διαχειρίζεται 155 άδειες ταξί και, όπως ισχυρίζεται, η εταιρία του, Taxilink, είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό αδειών στη Βικτώρια.

Από τη θέση που βρίσκεται μπορεί να δει τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Είμαστε, όλοι γενικά οι εμπλεκόμενοι στο χώρο των ταξί, ιδιαίτερα απογοητευμένοι με την τελική μορφή της μελέτης, για τον κύριο λόγο ότι όλα τα στοιχεία που δώσαμε στους μελετητές φαίνεται ότι έπεσαν σε ‘κωφεύοντα ώτα’. Αρκεί να πούμε ότι δώσαμε την αρχική μορφή της μελέτης σε κορυφαίους οικονομολόγους και λογιστές της Αυστραλίας οι οποίοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σε αναφορά που υπέβαλαν στην κυβέρνηση και τα μέλη του Κοινοβουλίου».

Ο Χάρης Κατσαμπάνης θα πει ότι η τελική μορφή της μελέτης δεν διαφέρει στα κυριότερα σημεία από την αρχική και ότι θα οδηγήσει σε ολική οικονομική καταστροφή πολλούς που εργάστηκαν σκληρά σ’ όλη τους τη ζωή για να μπορέσουν να εξοικονομήσουν τα απαραίτητα να αγοράσουν μια άδεια που θα τους εξασφαλίζει ένα εισόδημα, και από τη μια μέρα στην άλλη κινδυνεύουν να μείνουν πάμπτωχοι.

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΕΛΕΤΑ

«Ο καθηγητής Fels δεν φαίνεται ν’ ανησυχεί για το τι θα συμβεί στους ιδιοκτήτες αδειών σε ενδεχόμενο που απελευθερώνονται οι άδειες, όπως υποδεικνύει ο ίδιος, και νοικιάζονται από την κυβέρνηση για $20.000.
Ο χώρος των ταξί ήδη πλήττεται από το 2010 που εκδόθηκαν 530 επιπλέον άδειες. Σήμερα υπάρχουν 5.500 άδειες ταξί στη Βικτώρια και οι γνωρίζοντες εκτιμούν ότι είναι υπεραρκετές».

Ο κ. Κατσαμπάνης θα πει ότι «έχουμε το παράδειγμα της Ν. Ζηλανδίας, όπου η απελευθέρωση των αδειών προκάλεσε πραγματικό σεισμό. Τα ταξί για τον μέσο πολίτη έγιναν απλησίαστα, αφού οι επιβάτες καλούνται να πληρώσουν διπλά από ό,τι πριν. Υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός και ο ένας κοιτάζει να πάρει το ψωμί από το στόμα του άλλου.
Ο καθηγητής θα πει ο ίδιος, δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για το τι θα συμβεί στην περιουσία των άλλων και χαρακτηριστικό αυτό που είπε σε συνέντευξή του στο ράδιο περί αυγών και ομελέτας. Ότι πρέπει να σπάσεις μερικά αυγά για να κάνεις ομελέτα. Διερωτώμαι, όμως, πώς θα ένιωθε αν τα αυγά ήταν δικά του, αν κινδύνευε η δική του περιουσία».

Σύμφωνα με τη μελέτη, οποιοδήποτε αυτοκίνητο θα μπορεί να μετατραπεί σε ταξί και να ενταχθεί στα ήδη υπάρχοντα.
«Αυτό θα προκαλέσει την εισβολή σωρείας νέων ταξί στο χώρο και θα υποσκάψει ακόμη περισσότερο τα κέρδη των οδηγών καθώς επίσης και τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Αυτό που θέλουμε είναι να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση για να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση. Κι εμείς θέλουμε ο χώρος να αναβαθμιστεί, υπάρχουν όμως άλλοι τρόποι, όπως είναι, για παράδειγμα, η καλύτερη εκπαίδευση των οδηγών και η διαφάνεια στο θέμα εξασφάλισης άδειας οδήγησης ταξί» θα καταλήξει ο κ. Κατσαμπάνης.
Η συγκέντρωση θα γίνει, όπως είπαμε, σήμερα Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου, ώρα 7μμ., στο Arcadia Centre 50–56 Batman Street, West Melbourne.
Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στους αριθμούς 040 1486 643 ή 041 1564 551.

http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...