Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ένα παλιό γραφείο ταξί της Σκάλας..!

Η ιστορία του υποστατικού της φωτογραφίας στην οδό Ζήνωνος Δ. Πιερίδη, στη γνωστή στους παλαιότερους ως «Πλατεία Παλλάς» ξεκινά το 1954. 

Τότε, ο Κυριάκος Πέτρου γνωστότερος ως Κυριάκος ο “τάππος” είχε εδώ το ποδηλατάδικο του, το οποίο σε λίγα χρόνια μετέτρεψε σε γραφείο ταξί με την ονομασία «Ομόνοια». 
Η φωτογραφία είναι του 1967. Τα δύο αυτοκίνητα – ένα ταξί και ένα ιδιωτικό – έχουν αριθμούς εγγραφής του 1962. Στη φωτογραφία ποζάρουν ο Κυριάκος Πέτρου, ο γιος του Γιώργος Πέτρου, ο υπάλληλος του γραφείου, οδηγός ταξί Γιώργος Αδάμου άλλως «Λόντος» από τον Άη Γιάννη και τρεις «Οηέδες» πελάτες. 
Το διώροφο σπίτι ήταν του Λατίνου εκτελωνιστή Alianos, ενώ δίπλα από το ταξί διακρίνεται το πρώτο φωτογραφείο του Βάσου Χαγιάννη. Στη γωνία της πλατείας με την οδό Αρμενικής Εκκλησίας ήταν το κέντρο «Καλή Καρδιά» (δεν φαίνεται στη φωτογραφία).
Σε κάποια φάση λίγο πριν τον πόλεμο, ο Κυριάκος αγόρασε το γραφείο ταξί που βρισκόταν ακριβώς απέναντι απ’ το δικό του, προς στην πλευρά του «Cafe Fiesta» (μόλις που διακρίνεται δεξιά η ταπέλα). Για ένα τουλάχιστον χρόνο διέθετε δύο γραφεία ταξί στην «Πλατεία Παλλάς», μέχρι που το 1975 μετακινήθηκε μόνιμα στο νέο του υποστατικό, παρά το «Cafe Fiesta».
Ο Κυριάκος Πέτρου πέθανε το 1997 σε ηλικία 60 χρόνων. Το ιστορικό ταξί «Ομόνοια» δεν υφίσταται πια. Έκλεισε το 1996.

http://larnacainhistory.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...