Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Στην Αθήνα το Νοέμβριο παγκόσμιο ρεκόρ κινητοποιήσεων..!

Αθήνα. Μία πρωτεύουσα στην οποία οι απεργιακές κινητοποιήσεις, οι αποχές και οι πορείες διαδηλωτών αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της αστικής
καθημερινής εμπειρίας. 

Τη Δευτέρα είναι οι υπάλληλοι του Δήμου. Την Τρίτη οι δικηγόροι και οι φαρμακοποιοί, την Τετάρτη οι συνταξιούχοι… Κάθε μέρα και μία άλλη μερίδα του πληθυσμού παίρνει τη σκυτάλη της μαζικής κινητοποίησης.


Αυτό το καθ’ όλα προσφιλές σε όλους τους κατοίκους της πρωτεύουσας φαινόμενο καταγράφει και σχολιάζει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, επισημαίνοντας πως έχει μάλιστα προσλάβει τέτοιες διαστάσεις που δύσκολα γίνεται πλέον αντιληπτό το ποιος, πότε, που και με ποιο αίτημα διαδηλώνει κανείς.
Μόνο το μήνα Νοέμβρη, αναφέρει το δημοσίευμα, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις οι οδηγοί ταξί, οι εργαζόμενοι στο μετρό, στα τρένα, στο τραμ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι δάσκαλοι, οι δημοσιογράφοι, οι γιατροί και οι νοσοκόμοι, οι δικαστικοί, οι μηχανικοί και οι υπάλληλοι καθαριότητας.
Η ενημέρωση για το ποιος, που και πότε διαδηλώνει έχει αναχθεί σε καθημερινή μέριμνα ίδιας τάξης με την ενημέρωση για τον καιρό.
Αναφορά γίνεται επίσης στον ιστότοπο ενημέρωσης σχετικά με τις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας, τo apergia.gr, το οποίο σημειώνει περίπου 30.000 «χτυπήματα» τη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...