Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΞΙ & ΑΓΟΡΑΙΩΝ:ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 14/12/12..!

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 στην Αθήνα το κλαδικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας με την συμμετοχή εκπροσώπων των
σωματείων από όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Μετά το πέρας των εργασιών και με μεγάλη πλειοψηφία αποφασίστηκε όπως το προεδρείο της Ομοσπονδίας προβεί σε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ανεύρεση λύσεων που θα διευκολύνουν και θα προωθούν την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των ταξί.

Πιο συγκεκριμένα,το προεδρείο της Ομοσπονδίας,πρέπει να επισπεύσει τις επαφες-διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου:

α)Να βρεθεί η πλέον συμφέρουσα λύση για τους όρους και προυποθέσεις εκμίσθωσης επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων με οδηγό από τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και εταιρείες και συνεταιρισμούς Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης αυτοκινήτων.
Χωρίς να μειωθεί ούτε στο ελάχιστο η αγωνιστικότητα του κλάδου και με την πεποίθηση ότι η Πολιτεία θα καταλάβει επιτέλους ότι δεν μπορεί να ρισκάρει την επιβίωση χιλιάδων οικογενειών,θα μπούμε στην νέα χρονιά με την ελπίδα ότι μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες θα βρεθεί μια λύση.Σε διαφορετική περίπτωση η νέα τουριστική σεζόν θα είναι πολύ δύσκολη για όλους .

β)Το προεδρείο να προχωρήσει στην διεκδίκηση ρυθμίσεων (π.χ. εγκύκλιοι που εκκρεμούν για τους Ν.4070 και 4093) που θα ωθήσουν τον κλάδο σε μια αναδιοργάνωση ώστε το φυσικό πρόσωπο να μπορεί να επιβιώσει μέσα στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.Η αναδιοργάνωση αυτή θα είναι στα πλαίσια της εισήγησης που διαμορφώθηκε από τα περιφερειακά συμβούλια και εγκρίθηκε από το κλαδικό συμβούλιο.

Σε ότι αφορά τον ΟΑΕΕ,αποφασίστηκε ότι το βασικό μας αίτημα και αυτό που θα διεκδικήσουμε είναι οι διπλασιασμός των δόσεων που προβλέπουν οι σημερινές ρυθμίσεις για την εξόφληση οφειλών και η δυνατότητα των ασφαλισμένων να επιλέγουν την κατώτερη κλάση για να μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά.
Θέματα όπως αυτά που αφορούν το τιμολόγιο των ΕΔΧ και την μετατροπή υφιστάμενων ΕΔΧ σε 7θέσιο με μετρητή κατ'εξαίρεση όποια περιφέρεια πάρει απόφαση το Δ.Σ. της ΠΟΕΙΑΤΑ θα το εισηγηθεί στο αρμόδιο υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...