Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ:Η "καυτή πατάτα" των αδειών ταξί, σήμερα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο..!

Η "καυτή πατάτα" των αδειών ταξί, σήμερα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Στα Χανιά και το Λασίθι οι σύλλογοι των ταξί τα έχουν βρει. Στο Ρέθυμνο μια εκκρεμότητα απομένει, αλλά στο Ηράκλειο οι διαφορετικές απόψεις-εκτιμήσεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο συνεννόησης για το θέμα των Νέων αδειών ταξί ! Η τελευταία συνάντηση -της προηγούμενης Παρασκευής- έδειξε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στα Χανιά θα πάρει ... φωτιά καθώς καμία πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει! Και τελικά ήρθε ως ... μάννα εξ’ουρανού η εγκύκλιος του υπηρεσιακού υπουργού κ.Σιμόπουλου που ρυθμίζει εκκρεμότητες που υπήρχαν για το μείζον αυτό ζήτημα και κυρίως δίνει ... ανάσα στις ασφυκτικές προθεσμίες που είχε βάλει ο κ.Βορίδης! "Με βάση το Νομο είχαμε δύο μήνες περιθώριο που έληγε τώρα. Και έπρεπε να τρέξουμε. Τώρα ο υπουργός λέει ότι αυτό ως προθεσμία δεν είναι δεσμευτικό και μας δίνει τη δυνατότητα να πάμε σε συνέχεια της διαβούλευσης" είπε ο αντιπεριφερειάρχης κ.Κουκιαδάκης.

Ο οποίος παρά τα όσα σενάρια και τις προτάσεις που έριξε στο τραπέζι δεν μπόρεσε να πείσει κανένα από τα εμπλεκόμενα μερη.... Ως θέμα πάντως στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι άδειες ταξί έχουν μπει και θα συζητηθούν- αυτές που υπάρχει συμφωνία. Πιθανότατα το Περιφερειακό Συμβούλιο θα καταλήξει αφού υπάρχει συναίνεση για τα Χανιά και το Λασίθι, ίσως και στο Ρέθυμνο εάν λυθεί μια εκκρεμότητα με το Αρκάδι... "Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να αναβάλουμε τώρα τη λήψη απόφασης για το θέμα των ταξί στο Ηράκλειο ελπίζοντας ότι θα υπάρξει συμφωνία" επεσήμανε ο κ.Κουκιαδάκης.

Η αναβολή μάλλον είναι δεδομένη παρά το ότι περιφερειακοί σύμβουλοι θεωρούν ότι "πρέπει να υπάρξει μια πιο δυναμική αντιμετώπιση του θέματος και να γίνει μια πρόταση για μια έδρα στο νομό Ηρακλειου". Τι λέει η εγκύκλιος Όπως διευκρινίζει ο υπουργός κ.Σιμόπουλος: “Αναφορικά με τις έδρες των Ε.∆.Χ. αυτοκινήτων διευκρινίζουμε ότι πλέον με το ν.4070/2012 η Ελληνική επικράτεια διαιρείται σε έδρες-διοικητικές μονάδες όπως αυτές ορίζονται … Κατά συνέπεια, όλες οι προαναφερόμενες έδρες- διοικητικές μονάδες δύνανται είτε να συνενωθούν είτε να διατηρηθούν ως έχουν, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτές πρέπει να καταγραφούν ρητά στην απόφαση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου της παραγράφου 3 του άρθρου 83 του νόμου, όπως αυτή θα καθοριστεί εντός δύο μηνών από τη θέση σε ισχύ του ν.4070/2012, ήτοι έως τη 10η Ιουνίου 2012. Στο σημείο αυτό όμως ο υπουργός βγάζει ορθή επανάληψη και σημειώνει στο τέλος: “διευκρινίζουμε ότι η προθεσμία της παραγράφου 3 του άρθρου 83 του ν.4070/2012 δεν είναι αποκλειστική αφού δεν ορίζεται ως τέτοια από τον νόμο”!

 Επισημαίνεταιότι στις έδρες που θα προκύψουν από συνένωση υφιστάμενων εδρών, κατά τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 83 του ν.4070/2012, θα εφαρμοστεί τιμολόγιο 1 (μονή ταρίφα) εκτός αν θεσπιστεί περιμετρική ζώνη, κατά τα οριζόμενα του άρθρου 18 του π.δ. 243 και 244/1987. Υπενθυμίζουμε ότι η συνένωση δύναται να προκύψει μεταξύ όμορων εδρών εντός της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας (ανά δύο τουλάχιστον) διασφαλίζοντας χωρική συνέχεια στη νέα έδρα. Τα Ε.∆.Χ. αυτοκίνητα των οποίων η έδρα άλλαξε ή θα αλλάξει κατόπιν της έκδοσης της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της παραγράφου 3 του ίδιου άρθρου, οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές των εξωτερικών ενδείξεων (π.χ. εξωτερικό χρωματισμό, ομόκεντροι κύκλοι) έως την 30η Σεπτεμβρίου 2012.

Εξυπακούεται ότι τα εν λόγω Ε.∆.Χ. αυτοκίνητα των οποίων η έδρα άλλαξε ή θα αλλάξει, εξυπηρετούν τη νέα έδρα δίχως να απαιτείται η προσαρμογή ως προς τις εξωτερικές ενδείξεις έως τη συμπλήρωση του εύλογου χρονικού διαστήματος στις 30 Σεπτεμβρίου 2012. Ως εκ τούτου, στις περιπτώσεις Ε.∆.Χ. αυτοκίνητων - ΤΑΞΙ που προσέρχονται για τεχνικό έλεγχο έως την 30η Σεπτεμβρίου 2012 μη έχοντας προχωρήσει στις απαιτούμενες αλλαγές ως προς τον εξωτερικό χρωματισμό και τους ομόκεντρους κύκλους, στο χορηγηθέν ∆ελτίο Τεχνικού Ελέγχου (∆.Τ.Ε.) θα αναγράφεται η εξής παρατήρηση: «Υποχρεωτική αλλαγή εξωτερικού χρωματισμού ή αλλαγή της αναγραφόμενης έδρας του Ε.∆.Χ. αυτοκινήτου - ΤΑΞΙ στους ομόκεντρους κύκλους μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2012». Χωρίς ταξί, πάντως, θα πρέπει να κινηθούν, σήμερα, οι Ηρακλειώτες, καθώς ενόψει του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι ιδιοκτήτες ταξί απεργούν. Οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 10.00 το πρωί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, προκειμένου κομβόι να αναχωρήσουν για το Μάλεμε, όπου πραγματοποιείται το μεσημέρι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

http://www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...