Από το:
Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε κύβους (μαλακό κομμάτι)
- ½ κιλό μανιτάρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 6 ώριμες ντομάτες, περασμένες στο μούλτι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 200 γρ κασέρι, τριμμένο
- 4 -5 φέτες γκούντα
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι του καφέ κρασί, λευκό ξηρό
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το κρέας.
Μόλις ροδίσουν ελαφρά, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για λίγο,(περίπου 2').
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σ’ ένα πυρέξ, ή στρογγυλό πήλινο και το φουρνίζουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 30' περίπου.
Όταν δέσει η σάλτσα, το βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε τα 2/3 απ' το κασέρι και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με το άλλο 1/3, απλώνουμε και τις φέτες γκούντα από πάνω και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου ακόμη, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Το σερβίρουμε ζεστό στο τραπέζι μας και το συνοδεύουμε μ' ένα πουρέ.
Μερίδες: 6
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψε την άποψή σου...