Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ενιαία έδρα για τα ταξί των περιοχών Ρεθύμνου, Φωκά και Λαππαίων..!

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Π. Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Νέες έδρες για τους υπόλοιπους
καλλικρατικούς δήμους

 Της ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, παρά τις έντονες αντιδράσεις των οδηγών ταξί των πρώην δήμων Ρεθύμνου και Αρκαδίού, η πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, σύμφωνα με την οποία θα υπάρχει μια έδρα των ταξί για τους πρώην καποδιστριακούς δήμους Ρεθύμνου, Λαππαίων και Φωκά, ενώ ανεξάρτητη έδρα θα έχει η Δημοτική Ενότητα Αρκαδίου.
Οι έδρες για τους υπόλοιπους καποδιστριακούς δήμους διαμορφώνονται σύμφωνα με τους δήμους που προέκυψαν από τον καλλικράτη, δηλαδή μια έδρα τα Ανώγεια, το Αμάρι, τον Άγιο Βασίλειο και τον Μυλοπόταμο.
Η εισήγηση της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, για τις νέες έδρες ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Οι οδηγοί ταξί του σωματείου της πόλης, εκπρόσωποι των οποίων παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση εξέφρασαν τις απόψεις τους ότι δηλαδή, δεν επιθυμούσαν τη συνένωσή τους με τους δήμους Λαππαίων, Φωκά και Αρκαδίου, διότι όπως υποστήριζαν στην περίπτωση αυτή θα έπεφτε η ήδη μειωμένη κίνηση επιβατών στα αυτοκίνητά τους.
Αντίθετα οι οδηγοί των επαρχιακών σωματείων ταξί του μητροπολιτικού δήμου εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την απόφαση αυτή, καθώς όπως σημείωναν με την συνένωση αυτή, θα έχουν περισσότερη δουλειά από ότι έχουν σήμερα στη μικρό τμήμα που καλύπτουν.
Σύμφωνα με την ίδια πρόταση ανεξάρτητη παραμένει η έδρα για τον πρώην δήμο Αρκαδίου, καθώς όπως αναφέρεται ότι στο Αρκάδι που είναι μια τουριστική περιοχή υπάρχει αυξημένη κίνηση. Σε αυτό βέβαια αντιδρούν οι οδηγοί ταξί του Αρκαδίου που υποστηρίζουν ότι δεν έχουν δουλειά.
Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, μιλώντας στα «Ρ.Ν.» ανέφερε: «Προσπάθησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Ρεθύμνου, αφού άκουσαν όλες τις απόψεις των συμβουλίων να βρουν την καλύτερη δυνατή και δικαιότερη λύση μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Φέρνουμε τα επτά ταξί μέσα στο Δήμο Ρεθύμνου, γιατί μέχρι πρότινος δεν ήταν βιώσιμα. Μένει το Αρκάδι μόνο του σαν έδρα διότι έχει βόρειο μέτωπο, όπου υπάρχουν οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και θεωρούμε ότι μπορούν να επιβιώσουν μέσα σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες».

Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...