Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ..!

Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, «για να είμαστε την επόμενη ημέρα στις θύελλες που έρχονται δυνατοί και πρωταγωνιστές όλοι εμείς»,
υπογράφουν αυτοαπασχολούμενοι στον κλάδο του ταξί και οδηγοί από την Αττική. Αναφέρουν συγκεκριμένα:
«Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα απευθυνόμαστε σε όλους εσάς και ζητάμε με την ψήφο σας στο ΚΚΕ να βοηθήσετε να πάμε ένα βήμα μπροστά για όλους μας. Με δυνατό ΚΚΕ να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων.
Συνάδελφοι οδηγοί και αυτοαπασχολούμενοι στα ΤΑΞΙ, δουλεύουμε ώρες ατελείωτες πάνω στο τιμόνι και το αποτέλεσμα μηδέν. Το μεροκάματό μας δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις πιο βασικές μας ανάγκες. Οι περισσότεροι από εμάς πνίγονται στα χρέη, ενώ αρκετοί ήδη έχουν πάρει τον δρόμο για την ανεργία.
Η αιτία για την κατάστασή μας βρίσκεται όπως και για την πλειοψηφία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, στις αντιλαϊκές πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων. Στη στρατηγική που έχει στόχο και σκοπό, την εξυπηρέτηση των αναγκών των μονοπωλίων στην καπιταλιστική κρίση που συνεχώς βαθαίνει και ισοπεδώνει τα δικαιώματα και τις ζωές μας.
Οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, τα ωράρια εργασίας και η σταθερή απασχόληση, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το δικαίωμά μας σε ποιοτικές και αξιοπρεπείς υπηρεσίες στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, είναι η καύσιμη ύλη που τροφοδοτεί, είναι το αναγκαίο καύσιμο για την λειτουργία της καπιταλιστικής ανάπτυξης, την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Αυτό υπηρέτησε η πολιτική που εφαρμόστηκε στον κλάδο μας με το νόμο για την απελευθέρωση.
Σήμερα η καπιταλιστική κρίση δείχνει το αληθινό πρόσωπο των αστικών κομμάτων και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που δεν διστάζουν στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου να θυσιάζουν τα δικαιώματά μας, το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Φανερώνει πριν από όλα τα ιστορικά όρια του ξεπερασμένου και σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, μέσα στα όρια του οποίου είναι ουτοπία να πιστεύουν τα λαϊκά στρώματα ότι θα βελτιωθεί η ζωή τους και θα ζουν με αξιοπρέπεια από την δουλειά τους.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι στα ΤΑΞΙ.
Στις προηγούμενες εκλογές καταδικάσθηκαν και αποδυναμώθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν καταδικάστηκε και δεν αποδυναμώθηκε η πολιτική τους αφού τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της καπιταλιστικής κερδοφορίας αυξήθηκαν και εγκλώβισαν χιλιάδες ψηφοφόρους.
Το μισό αυτό βήμα μπροστά που έγινε στις προηγούμενες εκλογές, η αστική τάξη της χώρας μας μαζί με τους ξένους ιμπεριαλιστές προσπαθούν να το κάνουν πολλά βήματα πίσω, στήνοντας ένα νέο δικομματισμό όπου πρωταγωνιστές θα είναι από τη μια μεριά οι δυνάμεις της κεντροδεξιάς και από την άλλη οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι, με την ίδια πολιτική αλλά νέο προσωπείο, προσπαθούν να μας πείσουν ότι, είναι αναγκαίο και μονόδρομος για να βγει η χώρα από την κρίση, για να μείνουμε στο ευρώ και στην Ευρωζώνη, να κάνουμε επιπλέον θυσίες.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι έξω από την φωλιά των λεόντων, την ΕΕ, δεν έχουν μέλλον οι εργαζόμενοι και ο λαός.
Λένε συνειδητά όλοι τους ψέματα.
Οποιες θυσίες και να κάνει ο ελληνικός λαός, οι εξελίξεις της κρίσης στην Ευρωζώνη μπορούν να οδηγήσουν την χώρα μας εκτός Ευρωζώνης και σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.
Προσπαθούν τις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας της χώρας μας για καλύτερους όρους στην χασούρα και στην κερδοφορία έναντι των άλλων Ευρωπαίων καπιταλιστών, να μας τις παρουσιάσουν ως διαπραγματεύσεις που ωφελούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας.
Σε αυτή την συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησής μας μπορούμε και πρέπει να απαντήσουμε.
Η απάντηση πρέπει να είναι η μαζική και οργανωμένη συνειδητή δράση μας.
Το δυνάμωμα του μετώπου που έχουν δημιουργήσει το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, με στόχο την κοινή δράση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα μονοπώλια και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, που παλεύει για ανατροπή της πολιτικής τους.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι οδηγοί και οι αυτοαπασχολούμενοι στα ΤΑΞΙ πρέπει από κοινού να παλέψουν και να διεκδικήσουν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, για περισσότερα δικαιώματα, για μια καλύτερη ζωή.
Για σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στα ΤΑΞΙ και βελτίωση της θέσης και των δικαιωμάτων τους, για μείωση του κόστους λειτουργίας του ΤΑΞΙ ενάντια στην απελευθέρωση που ανοίγει τον δρόμο στην είσοδο των πολυεθνικών και οδηγεί τους περισσότερους από εμάς στα χρέη και την ανεργία.
Μας ενώνει η καθημερινή προσπάθεια για το μεροκάματο, για βελτίωση της ζωής μας. Η αγωνία για το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας.
Η καταπίεση που δεχόμαστε όλοι μας από το κεφάλαιο, από τα μονοπώλια που στην χειροτέρευση της δικής μας ζωής στηρίζουν την κερδοφορία τους.
Η κοινή διέξοδος, στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, που μέσα από ριζικές αλλαγές στο συσχετισμό δυνάμεων, μπορεί να ανοίξει το δρόμο προς όφελος των πραγματικών σύγχρονων αναγκών μας.
Η απάντηση πρέπει να είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ, η ματαίωση των σχεδίων των κεφαλαιοκρατών και των κομμάτων τους για αποδυνάμωση του μοναδικού κόμματος που με συνέπεια, σταθερότητα και αποφασιστικότητα στάθηκε δίπλα στους αγώνες του κλάδου μας και συνολικά των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που είπε την αλήθεια, όταν όλοι οι άλλοι μας κορόιδευαν και η ζωή δικαίωσε και επαλήθευσε τις εκτιμήσεις του.
Είναι το μόνο κόμμα που δεν αναγνωρίζει κανένα χρέος για το λαό.
Καλεί το λαό, με την πάλη του να καταργήσει τα μνημόνια και όλους τους αντιλαϊκούς νόμους και έχει σχέδιο αντιμετώπισης της διαφαινόμενης ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.
Να παλέψει για την οριστική λύση των προβλημάτων του, για την δική του εξουσία, να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει, κάνοντας λαϊκή περιουσία τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής ώστε να λειτουργούν με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι για το κέρδος των καπιταλιστών.
Ολα τα άλλα κόμματα μας πουλάνε και πάλι το ίδιο παραμύθι, ότι θα έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
Δηλαδή θα είναι μέσα στην λυκοσυμμαχία της ΕΕ αλλά δεν θα παίρνουν αντιλαϊκά μέτρα, ότι θα εξασφαλίζουν και κέρδη στους κεφαλαιοκράτες και μισθούς, συντάξεις, δουλειά και δικαιώματα στους εργαζόμενους.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα έχεις πείρα.
Ξέρεις ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν αλλάζουν. Μην χάσεις και άλλο χρόνο δείχνοντας εμπιστοσύνη σε ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα δυνατό ΚΚΕ για να είμαστε την επόμενη ημέρα στις θύελλες που έρχονται δυνατοί και πρωταγωνιστές όλοι εμείς».
Το κάλεσμα υπογράφουν: ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος, ΑΝΤΩΝΑΙΟΣ Βασίλης, ΑΠΕΡΓΗΣΣτάθης, ΒΑΡΣΑΜΗΣ Μάριος, ΒΑΡΤΖΑΚΗΣ Βασίλης, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος,ΒΗΣΣΑΡΑΚΗΣ Παντελής, ΓΚΟΓΚΑΣ Αθανάσιος, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Σωτήρης, ΔΟΝΤΑΣΓιάννης, ΔΟΞΟΠΟΥΛΟΣ Ζούραμπι, ΕΚΙΖΟΓΛΟΥ Γρηγόρης, ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Γεώργιος,ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Θοδωρής, ΘΩΜΑΣ Ιωάννης, ΚΑΡΝΑΒΑΣ Ευστάθιος, ΚΕΦΑΛΑΣ Βαγγέλης, ΚΕΦΑΛΑΣ Γιάννης, ΚΙΖΛΗΤΖΗΣ Αργύρης, ΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, ΚΟΡΟΒΕΣΗΣΚώστας, ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ Παναγής, ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΤΟΥ Αργυρώ, ΚΟΥΡΑΜΑΣ Κώστας,ΚΟΥΡΛΑΣ Κων/νος, ΚΟΥΣΤΙΔΗΣ Αθανάσιος, ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ Παναγιώτης, ΚΩΣΤΑΚΟΣΑθανάσιος, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, ΜΑΓΟΥΛΙΩΤΗΣ Αποστόλης, ΜΑΘΙΟΛΑΚΑΣΔημήτρης, ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗΣ Γιώργος, ΜΑΝΤΑΝΙΚΑΣ Αριστείδης, ΜΑΝΤΑΣ Κων/νος,ΜΑΡΤΙΝΟΣ Γεώργιος, ΜΑΥΡΙΚΗΣ Παναγιώτης, ΜΙΧΑ Κατερίνα, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ισαάκ,ΜΙΧΑΣ Σπύρος, ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης, ΜΟΣΚΩΦΟΓΛΟΥ Γεώργιος, ΜΟΥΖΗΣ Αγγελος,ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑΣ Κων/νος, ΝΤΕΒΕΣ Διονύσιος, ΠΑΛΚΟΓΙΩΡΓΟΣ Θοδωρής, ΠΑΛΥΒΟΣΓιάννης, ΠΑΝΑΣ Παναγιώτης, ΠΑΝΟΥ Χρήστος, ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Πανταζής,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Βασίλης, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Μιχάλης, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος,ΠΑΤΣΙΩΤΗΣ Κώστας, ΠΕΤΡΟΥΛΙΑΣ Γεώργιος, ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ Νίκος, ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣΕυάγγελος, ΠΟΥΛΙΟΣ Δημήτριος, ΠΡΕΒΟΛΗΣ Βασίλειος, ΠΡΟΠΟΔΗΣ Παύλος,ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ Κυριάκος, ΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ Αλέξιος, ΡΕΙΣΗΣ Ιωάννης, ΡΕΙΣΗΣ Νίκος,ΡΟΥΣΣΟΣ Γεώργιος, ΣΑΤΖΑΚΗΣ Κώστας, ΣΕΗΤΟΣ Ιωάννης, ΣΚΟΡΔΑΚΗΣ Βασίλης,ΤΕΡΖΗΣ Ιωάννης, ΤΖΙΑΜΟΥΔΑΚΗΣ Παρασκευάς, ΤΟΛΙΟΣ Γιάννης, ΤΟΥΡΚΑΝΤΩΝΗΣΧρήστος, ΤΣΑΚΤΑΝΗΣ Πέτρος, ΤΣΙΟΤΣΙΟΣ Ευάγγελος, ΤΣΟΥΚΛΙΔΗΣ Ιωάννης,ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ Κυριάκος, ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ Ιωάννης, ΧΑΛΕΠΗΣ Ιωάννης, ΧΑΡΑΤΣΙΑΡΗΣΣταύρος, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Επαμεινώνδας, ΨΗΤΟΠΟΥΛΟΣ Κυριάκος.

http://www2.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...