Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Φάκελος Ταξί: Η άποψη της Αντιπεριφέρειας Νήσων ..!

Η "νέα φωνή" από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το μεγάλο θέμα με τα Ταξί της Αίγινας, παρουσίασε αποκλειστικά το προσκήνιο και το παρασκήνιο της
υπόθεσης. Άποψη της εφημερίδας μας είναι πως σε μια τόσο δύσκολη οικονομική εποχή για όλους, το καθεστώς της μονής και διπλής ταρίφας έπρεπε να παραμείνει ως είχε και από εκεί και πέρα η Περιφέρεια και ο Δήμος είναι οι αποκλειστικά αρμόδιοι να παρέχουν άλλες φθηνές εναλλακτικές λύσεις στους πολίτες (ΚΤΕΛ, Δημοτική Συγκοινωνία κλπ). Ωστόσο, η Αντιπεριφέρεια Νήσων μας απέστειλε τις απόψεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Κατσικάρη, τις οποίες για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας δημοσιεύουμε.

Το Δελτίο Τύπου της Αντιπεριφέρειας Νήσων που αναφέρεται στην καθιέρωση της μονής ταρίφας και στην ενοποίηση εδρών των Ταξί, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
"Σύμφωνα με την απόφαση,η μονή ταρίφα και η ενοποίηση των εδρών ΕΔΧ αυτοκινήτων στους Δήμους Κυθήρων, Αίγινας, Τροιζήνας και Σαλαμίνας, είναι αναγκαία και επωφελής για τους πολίτες και τους ίδιους τους επαγγελματίες για τους ακόλουθους λόγους:
  1. Διασφαλίζεται η αμεσότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού,λόγω της ελεύθερης κυκλοφορίας των υπαρχόντων ΤΑΞΙ εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων χωρίς περιορισμούς.
  2. Τονώνεται ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των κυκλοφορούντων ΤΑΞΙ.
  3. Βελτιώνεται το μεταφορικό-επιβατικό έργο,κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, οπότε η ζήτηση στις μετακινήσεις είναι αυξημένη, λόγω τουρισμού.
  4. Αποφεύγεται η υπέρμετρη συγκοινωνιακή και περιβαλλοντική επιβάρυνση,διότι αξιοποιούνται περισσότερο τα κυκλοφορούντα ΕΔΧ αυτοκίνητα ,και,
  5. Περιορίζεται το κόστος της μετακίνησης των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, λόγω μείωσης του τιμολογίου αφού θα ισχύει παντού η μονή ταρίφα.
    Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ανταποκρινόμενοι στις νέες συνθήκες, με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία και την ανάγκη ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης, προχωρήσαμε στην κατάργηση των υφισταμένων περιμετρικών ζωνών εντός των ορίων του κάθε νησιού και στην εφαρμογή μονής ταρίφας για όλες τις διαδρομές.
    Η απόφαση αυτή ενισχύει τον υγιή ανταγωνισμό, διευκολύνει το συγκοινωνιακό έργο στα νησιά, ενισχύει την Τουριστική ανάπτυξη και, κυρίως, ελαφρύνει τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τους γονείς και όλους τους πολίτες οι οποίοι σήμερα βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική θέση και καθημερινά δίνουν μάχη επιβίωσης για να στηρίξουν τις οικογένειές τους.
    Τα Νησιά μας μπορούν με τη συνεργασία και τη συμπαράταξη όλων των φορέων να πάνε ένα βήμα μπροστά και εμείς σε αυτή την πορεία θα είμαστε παρόντες με δράσεις και αποφάσεις που θα στηρίζουν τη φυγή προς τα εμπρός, μακριά από πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος".
    http://www.neafwni.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...