Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Συνταγή της ημέρας


Κοτόπιτα με καρότα

Από το: http://faghta-giagias.blogspot.gr


Μια φανταστική πίτα, που θα τη φάνε
με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση, ακόμα κι αυτοί που δεν
τους αρέσει το κοτόπουλο.

 Υλικά

•  1 μικρό κοτόπουλο
•  ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•  ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
•  3 καρότα μέτρια, τριμμένα
•  3 κρεμμύδια κόκκινα ξερά, σε λεπτές φέτες
•  4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
•  1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
•  100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
•  100 γρ. κασέρι τριμμένο
•  2 αυγά χτυπημένα
•  ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
•  ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
•  2 φύλλα σφολιάτα
•  λίγο μοσχοκάρυδο
•  αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το διάλυμα αυγού
•  1 αυγό
•  4 κ. σ. γάλα φρέσκο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει, βράζουμε το κοτόπουλο να μαλακώσει καλά.
(Αν θέλουμε το κοτόπουλο και ο ζωμός που θα μας μείνει να έχουν καλύτερη γεύση, προσθέτουμε ένα καρότο και ένα κρεμμύδι και τα βράζουμε όλα μαζί).
Κρατάμε τον ζωμό για άλλη χρήση, τοποθετώντας τον αφού κρυώσει, στην κατάψυξη χωρισμένο σε μερίδες.
Παίρνουμε το κοτόπουλο όταν κρυώσει και το ξεψαχνίζουμε σε μικρά κομματάκια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρολίτσα και σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τ’ αφήνουμε να μαλακώσουν για 10΄ ανακατεύοντας χωρίς να πάρουν χρώμα.
Τότε προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μοσχοκάρυδο, την πιπεριά, το τεμαχισμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Τ’ αφήνουμε 10΄ να πιουν τα υγρά τους εντελώς, ανακατεύοντας συνέχεια.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυρία, το μαϊντανό, τον άνιθο και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε.
Αν η γέμιση κατεβάσει υγρά, πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
Σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας.
Αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το 2ο φύλλο σφολιάτας.
Με τον πλάστη πατάμε το χείλος του πυρίμαχου σκεύους ώστε να κολλήσουν τα φύλλα και να κοπεί ό,τι περισσεύει έξω απ’ το σκεύος.
Με τα δάχτυλα γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα σε λεπτό κόθρο.
Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνεια σε λωρίδες, κατά πλάτος.
Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε την πίτα.
Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα, στην μεσαία σχάρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.
Αν αρχίσει να ροδίζει νωρίς, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Μερίδες 8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...