Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια
Απ΄το:

http://faghta-giagias.blogspot.gr

Άλλο ένα εορταστικό και Κυριακάτικο φαγητό, φορτωμένο με γεύσεις και μυρωδιές των

παιδικών μας χρόνων.

Υλικά

• 1.200 γρ. μοσχάρι σπάλα
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 κ. σ. πελτές ντομάτας
• 500 γρ. ντομάτες περασμένες στο μούλτι
• ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• ½ φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
• ¼ κ. γλ. μοσχοκάρυδο 
• ¼ κ. γλ. κανέλα
• ½ κ. γλ. ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
• 1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6
• τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα (για το πασπάλισμα των μακαρονιών)


Εκτέλεση

Πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. 
Όταν ροδίσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2΄- 3΄ λεπτά. 
Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
Συμπληρώνουμε 1 - 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30΄ ώσπου να μαλακώσει καλά και να δέσει η σάλτσα του.  Αν χρειασθεί, προσθέτουμε και άλλο νερό.

Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν, σε μπόλικο νερό, για όση ώρα ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασία τους.

Τα σερβίρουμε ζεστά, προσθέτουμε το κρέας, μπόλικη σάλτσα και μπόλικο τριμμένο τυρί.

Μερίδες: 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...