Παγωτό μαστίχα
Από το: http://faghta-giagias.blogspot.com
Σπιτικό παγωτό για να ξέρετε τι τρώνε τα παιδιά σας.
Από το: http://faghta-giagias.blogspot.com
Σπιτικό παγωτό για να ξέρετε τι τρώνε τα παιδιά σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄ να παγώσει ο κάδος. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη εάν χωράει.)
Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ για 10'. Κατόπιν βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 60'.
Μετά το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε πάλι για άλλα 5' και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 60'. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία του χτυπήματος και στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη. Αφού το παγώνουμε για 6 - 7 ώρες, είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.
Το σερβίρουμε με γλυκό και σιρόπι βύσσινο.
- 1 κουτί σαντιγύ φυτική (ερμόλ)
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1/4 κ.γλ. μαστίχα Χίου (σκόνη)
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄ να παγώσει ο κάδος. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη εάν χωράει.)
Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ για 10'. Κατόπιν βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 60'.
Μετά το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε πάλι για άλλα 5' και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 60'. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία του χτυπήματος και στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη. Αφού το παγώνουμε για 6 - 7 ώρες, είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.
Το σερβίρουμε με γλυκό και σιρόπι βύσσινο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψε την άποψή σου...