Υλικά
- 250 γρ. τορτελίνια με τυρί (ή κρέας)
- 100 γρ. μπέικον
- 100 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 4 φέτες παριζάκι ψιλοκομμένες
- 5 φέτες του τόστ γκούντα ψιλοκομμένες
- 1 κρέμα γάλακτος μικρή
- 1 φλ. καφέ γάλα φρέσκο
- ½ πράσινη πιπεριά
- 1 κ. γλ. μαργαρίνη
- 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα τορτελίνια και τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Τα γυρίζουμε για λίγο και όταν μαλακώσουν ρίχνουμε τη μαργαρίνη και το μπέικον. Τα σοτάρουμε για λίγο και ρίχνουμε την πιπιριά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, μέχρι να μαραθεί η πιπεριά, οπότε χαμηλώνουμε την κουζίνα στο μισό, και ρίχνουμε τα παρακάτω υλικά μαζί, με την εξής σειρά: το παριζάκι σκορπίζοντάς το στο τηγάνι, την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Τα ανακατεύουμε σιγά - σιγά, μέχρι να πάρει βράσει η κρέμα γάλακτος και τότε ρίχνουμε τη γκούντα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να κρεμώσει ελαφρά.
Όταν κρεμώσει, ρίχνουμε τα τορτελίνια στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε με την κρέμα.
Τα σερβίρουμε και τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Μερίδες: 3 - 4
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψε την άποψή σου...