Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Διαβάστε τι προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για να μη "στεγνώσουν" τα ταμεία..!

Συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο, λόγω της μεγάλης πτώσης των φορολογικών εσόδων του Μαΐου και του κινδύνου πού
σύντομα τα κρατικά ταμεία να αδειάσουν.


Μόνο από τη μείωση στις εισπράξεις έμμεσων φόρων στο πρώτο 4μηνο του έτους, το κράτος καταγράφει απώλειες 1,7 δισ. ευρώ.


Η πτώση κυμαίνεται μεταξύ 25% και 30% και σύμφωνα με το "Έθνος" του Σαββάτου, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς, ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή σχέδιο "εκτάκτου ανάγκης" για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.


Όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, το σχέδιο αποτελείται από τρεις βασικούς πυλώνες.



Πρώτον, εντατικοποίηση των ελέγχων προκειμένου να εντοπισθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν αποδίδουν ΦΠΑ, σε συνδυασμό με την αποστολή σημειωμάτων για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών.


Δεύτερον, δραστηριοποίηση των ειδικών ομάδων του υπουργείου Οικονομικών και ειδικότερα εκείνων που έχουν επιφορτιστεί με τους ελέγχους σε φορολογουμένους με μεγάλη ακίνητη περιουσία και όσους έχουν υψηλά εισοδήματα.


Τρίτον, προσδιορισμός ποσοτικών στόχων για τους εφόρους. Όπως αναφέρει το "Έθνος" ο ίδιος ο κ. Ζανιάς θα αναλάβει τις επαφές με όλο τον ελεγκτικό μηχανισμό, προκειμένου να ενισχυθούν όσο γίνεται τα έσοδα εντός του Ιουνίου.


Από την ερχόμενη εβδομάδα, ξεκινάει η αποστολή των 260.000 σημειωμάτων του ΕΤΑΚ του 2009 για την πληρωμή 85 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος Ιουνίου.



http://www.tragiko.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...