Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε.
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας, (450 γρ.)
- 1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 γιαούρτια στραγγιστά, (400 γρ.)
- 4 αυγά
- 2 πορτοκάλια, (το ξύσμα)
Σιρόπι
- 3½ ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 1 κ. γλ. χυμό από λεμόνι
- φλούδες από δύο πορτοκάλια
- χυμό από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο από τη συσκευασία και πάνω σε πάγκο ή σε τραπέζι , το κομματιάζουμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια, ή με ένα ψαλίδι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165ο C σε αέρα, ή 200ο C σε αντιστάσεις.
Χτυπάμε τ' ασπράδια μαρέγκα και σ' ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 3'.
Στη συνέχεια, στο μπολ με τους κρόκους προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και τελευταία τη μαρέγκα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3' ακόμη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το φύλλο στο μείγμα και ανακατεύουμε με δύο πηρούνια, μέχρι να μουσκέψει καλά, προσπαθώντας να μην δημιουργηθούν σκληρές μάζες ζύμης.
Βουτυρώνουμε καλά 1 ταψί με 36cm διάμετρο και αδειάζουμε, μέσα, όλο το υλικό.
Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 35 - 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά.
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 7 - 8 λεπτά και δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο, ρίχνοντας μία σταγόνα στο νύχι του αντίχειρα μας. Εάν σταθεί και δεν απλώσει, είναι έτοιμο.
Όπως είναι καυτό περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα, την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε να τραβήξει καλά όλο το σιρόπι.
Σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα με πορτοκάλι γλυκό κουταλιού, ή παγωτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψε την άποψή σου...