Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

“Ανασφάλιστα αυτοκίνητα ΕΔΧ και προβλεπόμενες κυρώσεις”..!

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΡΑΦ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. Κωστή Χατζηδάκη
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΓΡΑΦ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ  κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
ΓΡΑΦ.  ΥΦΥ/ΡΓΟΥ   κ. Μιχάλη
Παπαδόπουλου
ΑΘΗΝΑ  16/09/2013
ΑΡ.ΠΡΩΤ.762
ΘΕΜΑ : “Ανασφάλιστα αυτοκίνητα ΕΔΧ και προβλεπόμενες κυρώσεις”
Κύριοι Υπουργοί,
Με την παρούσα θέλουμε να επισημάνουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει εξ αιτίας των παρανομιών και των κακών συνθηκών που υπάρχουν στην αγορά.

Αρκετοί ιδιοκτήτες ΕΔΧ ΤΑΞΙ έχουν ασφαλίσει τα αυτοκίνητα τους  σε ασφαλιστικές που έκλεισαν και δεν πήραν συμβόλαια στα χέρια τους ώστε να φροντίσουν μετά από την διακοπή λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας για αναζήτηση άλλης .
Επίσης αρκετοί έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης από διάφορους αετονύχηδες έχουν πληρώσει , έχουν πάρει πλαστά συμβόλαια και φυσικά αυτά δεν έχουν καμία ισχύ.

Και στις δύο περιπτώσεις θύματα είναι οι ανυποψίαστοι  επαγγελματίες οι οποίοι επέλεξαν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους με χαμηλότερο κόστος σε ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες στην πράξη είναι ανύπαρκτες.

Γνωρίζεται πολύ καλά ότι ο καταναλωτής είναι ευάλωτος και πέφτει θύμα του φτηνότερου κόστους που αναζητεί – και λόγω της οικονομικής κρίσης –  και δυστυχώς μέχρι να βρει το δίκιο του – και από ποιους θα αποζημιωθεί - θα περάσει πολύς χρόνος.
Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό διότι περιέχει δύο κινδύνους.

Α. Σε τροχαίο ατύχημα δεν υπάρχει κάλυψη και το κάθε αυτοκίνητο είναι μία βόμβα για την ασφάλεια των πολιτών.
Β. Με τον έλεγχο από τα αστυνομικά όργανα και την διαπίστωση της ανύπαρκτης ασφαλιστικής εταιρείας ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής ΕΔΧ καλείται να παραδώσει για δύο χρόνια τις πινακίδες του οχήματος και την άδεια κυκλοφορίας.
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΕ  ΠΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ   ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ .

Κύριοι υπουργοί θεωρούμε ότι πρέπει να εξεταστεί άμεσα το ζήτημα και να δοθεί λύση.

Πρότασή μας είναι  με  την καταβολή   του οικονομικού  προστίμου να εκδοθεί απόφαση εκ μέρους σας και ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής, αφού προσκομίσει τα αποδεικτικά της παράνομης ασφάλειας και ασφαλιστήριο από νόμιμη ασφαλιστική εταιρεία, να παραλαμβάνει τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και να μην έχει παραπέρα κυρώσεις αφού έπεσε θύμα της απάτης .
Παρακαλούμε για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...