Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ:Χάκερ παρεμβαίνουν σε Ι.Χ...!

O δημοσιογράφος Αντι Γκρίνμπεργκ του περιοδικού Forbes κάθισε στο τιμόνι ενός Toyota Prius και έπαιξε τον ρόλο του πειραματόζωου στο πλαίσιο μίας επίδειξης επίθεσης χάκερ στο λογισμικό του αυτοκινήτου.

Οι δύο χάκερ Τσάρλι Μίλερ και Κρις Βάλασεκ είναι μηχανικοί και εργάζονται ως σύμβουλοι του αμερικανικού Πενταγώνου. Αυτή την εποχή πραγματοποιούν έρευνα για το carh hacking, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιάσουν τον επόμενο μήνα σε συνέδριο στο Λας Βέγκας.

Το βίντεο που ανεβάσαμε προκαλεί ανατριχίλα, καθώς οι δύο μηχανικοί παρεμβαίνουν από το πίσω κάθισμα με όποιον τρόπο θέλουν σε όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Το φρενάρουν, στρίβουν αντίθετα το τιμόνι του, πατούν κλάξον, κλπ. θέλοντας έτσι να καταδείξουν, πόσο ευάλωτα γίνονται πλέον τα σύγχρονα Ι.Χ. στους χάκερς λόγω της σύνδεσής τους με το διαδίκτυο.

Οι επιστήμονες ζητούν πλέον την ανάπτυξη συστημάτων ασφαλείας, που θα στεγανοποιούν τα ηλεκτρονικά συστήματα των αυτοκινήτων μας απέναντι σε εξωτερικές επιθέσεις τρομοκρατών, εκβιαστών, κλπ.





ΠΗΓΗ: http://www.trolleatzis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...