Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Πρόβλημα και φέτος η μεταφορά των μαθητών-Έξι μέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων ο διαγωνισμός..!

Τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου, δημοσιεύτηκε η διακήρυξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για τον ανοικτό δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό που αφορά στην επιλογή αναδόχου για την
μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για το σχολικό έτος 2013-2014. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.515.713 ευρώ και κριτήριο κατακύρωσης είναι η οικονομικότερη προσφορά «ανά δρομολόγιο».

Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των προσφορών ορίζεται η 17/9/2013 στις 10 το πρωί στα γραφεία του Τμήματος Προμηθειών της Δ/νσης Διοικητικού-Οικονομικού της Π. Ε Ηλείας.

Το σημαντικό ωστόσο πέρα από το θέμα του χρόνου, αφορά στις αλλαγές που σημειώνονται φέτος στην όλη διαδικασία, καθώς τα μαθητικά δρομολόγια έχουν ομαδοποιηθεί, ανά βαθμίδα εκπαίδευσης αλλά και ανά περιοχή και αριθμό μαθητών που θα εξυπηρετούν.

Αυτό σηματοδοτεί τη δυνατότητα να συμμετάσχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι κάτοχοι μικρών αυτοκινήτων ή ακόμα και ταξί, διεκδικώντας μια από τις πολλές διαδρομές ή μια ομάδα από τις πέντε των δρομολογίων. Η 5η ομάδα για παράδειγμα αφορά σε μίσθωση ταξί που θα μεταφέρουν μαθητές δημοτικού ή των ειδικών σχολείων από (και προς) τα σχολεία τους, μαθητών που κατοικούν σε δυσπρόσιτες περιοχές ή σε περιοχές που δεν μπορούν να εκτελέσουν δρομολόγια τα λεωφορεία ή πιθανά ο αριθμός των μαθητών ανά περιοχή είναι τέτοιος που καθιστά ασύμφορη την δρομολόγηση λεωφορείου για την μεταφορά τους.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την συμμετοχή πολλών ενδιαφερομένων στον διεθνή διαγωνισμό, αλλά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι (πέραν του ΚΤΕΛ Ηλείας που έχει ως τώρα αναλάβει εργολαβικά τη μεταφορά), δεδομένου ότι οι όροι συμμετοχής –κυρίως η κατάθεση εγγυητικών στο 5% του ποσού – είναι «απαγορευτικές» για πολλούς επαγγελματίες αυτοκινητιστές.

Επιπλέον, είναι σίγουρο ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα υπάρξουν και αλλαγές στα δρομολόγια, όπως γίνεται κάθε χρονιά, εξαιτίας των αυξομειώσεων του αριθμού των μαθητών.

Μετά τον Ιανουάριο η ανάθεση αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις, όπως αναφέρει το ilialive.gr

Η μόνη λύση επομένως, δεδομένου ότι τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Σεπτεμβρίου, είναι να ακολουθηθεί… η πεπατημένη. Να αποφασίσει το υπουργείο την παράταση της ισχύος των συμβάσεων μεταφοράς των μαθητών (που έληξαν τον Ιούνιο) για όσο χρόνο απαιτηθεί, μέχρι να υπογραφούν οι νέες. Κάτι τέτοιο πάντως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα.

Τεράστιες οι οφειλές στο ΚΤΕΛ Ηλείας
Και γεννάται το ερώτημα αν οι παλιοί ανάδοχοι του έργου της μεταφοράς των μαθητών θα συναινέσουν σε μια τέτοια λύση, καθώς τα οφειλόμενα από το κράτος προς αυτούς είναι πάρα πολλά. Για το έτος 2012- 2013 το ΚΤΕΛ Ηλείας είχε αναλάβει τη μεταφορά των μαθητών κατ’ αποκλειστικότητα αντί του ποσού των 2.235.600 ευρώ.

ΠΗΓΗ:http://tvnea.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...