Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Μεταφορά των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα: ένα όνειρο στα συρτάρια του Υπουργείου Υποδομών..!

Σε... σίριαλ έχει μετατραπεί η κατασκευή του Κεντρικού Σταθμού Αθηνών Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΑΥΛΕ) στην περιοχή του Ελαιώνα, όπου πρόκειται να μεταφερθούν τα
32 ΚΤΕΛ του Κηφισού και τα 11 ΚΤΕΛ της οδού Λιοσίων.

Ο διαγωνισμός είναι άφαντος ενώ παλαιότερα η Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας (ΑΜΕΛ) έχει εισηγηθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ ο νέος σταθμός να γίνει με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
Το έργο της μεταφοράς των ΚΤΕΛ ακριβώς πάνω από το σταθμό της γραμμής 3 του Μετρό ΕΛΑΙΩΝΑΣ έχει προϋπολογισμό περίπου 50.000.000 ευρώ. Υπολογίζεται ότι χρειάζεται περίπου 18 μήνες για να ολοκληρωθεί. Με την έναρξη λειτουργίας θα πάψουν να λειτουργούν οι τριτοκοσμικοί σταθμοί σε Κηφισό και Λιοσίων ενώ θα ζωντανέψει και ο σταθμός ΕΛΑΙΩΝΑΣ που ουσιαστικά δημιουργήθηκε στη μέση του ..πουθενά με την προοπτική να γίνει συγκοινωνιακός κόμβος σε συνδυασμό με τα ΚΤΕΛ.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ
Η μελέτη, που έχει γίνει από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προβλέπει τη μεταφορά των δύο ΚΤΕΛ (Κηφισού και Λιοσίων) πάνω από το αμαξοστάσιο της Αττικό Μετρό στη στάση «Ελαιώνας», σε μία έκταση 90 στρεμμάτων εκ των οποίων τα 45 θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των ΚΤΕΛ.

Ο νέος σταθμός θα κατασκευαστεί στα 23 στρέμματα και τα υπόλοιπα 22 στρέμματα θα χρησιμοποιηθούν για εμπορικές χρήσεις (ξενοδοχείο, τράπεζες, καταστήματα, φαρμακεία, σουπερμάρκετ).

H ημερήσια επιβατική κίνηση των ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, σε αναχωρήσεις και αφίξεις, κυμαίνεται μεταξύ 25.000 και 30.000, εκτιμάται όμως ότι η μετεγκατάστασή τους στον Ελαιώνα, περιοχή η οποία όχι μόνο εξυπηρετείται από το μετρό αλλά αποτελεί και κόμβο βασικών οδικών αξόνων (λεωφόρο Π. Ράλλη, Ιερά Οδό κ.τ.λ.), θα αυξήσει σημαντικά την κίνηση και θα ξεπεράσει τους 35.000 επιβάτες.

Η κίνηση αυτή θα αποσυμφορήσει κατά τι και τους οδικούς άξονες του Κηφισού και της Λιοσίων ενώ θα δημιουργηθεί ένας νέος εμπορικός πόλος με καταστήματα που θα βρουν πλέον ελκυστική την περιοχή με ευεργετικές συνέπειες στην απασχόληση και την οικονομία.

Προς το παρόν το όλο εγχείρημα παραμένει στα συρτάρια για να ..μην σκονίζεται και με το νου στην κρίση αφήνεται για ..αργότερα.

ΠΗΓΗ: http://www.trolleatzis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...