Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Έντονη διαμαρτυρία του Β.Ε.Α. για τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ..!

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (Β.Ε.Α.) διαμαρτύρεται εντονότατα για την αθρόα αποστολή προς τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ειδοποιητηρίων μέσω των οποίων
διατυπώνεται η ευθεία απειλή για τη λήψη αναγκαστικών μέτρων εναντίον τους προκειμένου αυτοί να καταβάλουν τις οφειλόμενες ασφαλιστικές τους εισφορές.

Είναι απορίας άξιο εάν οι σχεδιάζοντες και αποφασίζοντες αυτές τις πρωτοβουλίες έχουν κάποια επαφή με την αγορά και με την επιχειρηματική πραγματικότητα διότι αν πραγματικά διέθεταν αυτή την επαφή θα γνώριζαν ότι στην καλύτερη περίπτωση οι καθυστερούμενες οφειλές είναι ο ύστατος τρόπος φυσικής επιβίωσης των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων επιχειρηματιών και διότι απλούστατα «λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν» πλέον.

Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες ικανότητες για να αντιληφθεί κανείς ότι οι χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ οι οποίοι μέχρι το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τον Οργανισμό και την τελευταία τετραετία δημιούργησαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς αυτόν, δεν έχουν τάσεις αυτοκαταστροφής χάνοντας την ασφαλισιμότητα τη δική τους και μελών των οικογενειών τους, διακινδυνεύοντας την απώλεια της περιουσίας τους ή και την προσωπική τους ελευθερία προκειμένου να μην πληρώσουν τις εισφορές τους ενώ διαθέτουν την αντίστοιχη οικονομική δυνατότητα! Είναι τόσο αυτονόητο ότι μετά από μια τετραετία βαθύτατης κρίσης με οικονομική και κοινωνική καταστροφή συγκρινόμενη μόνο με αυτήν μετά από πόλεμο, με κατακόρυφη μείωση εισοδημάτων, έλλειψη ρευστότητας και υπερφορολόγηση, η βιωσιμότητα μεγάλου μέρους του επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας βρίσκεται σε οριακό σημείο και σίγουρα δεν διαθέτει τη δυνατότητα να είναι συνεπές απέναντι στις υποχρεώσεις του ασφαλιστικές και άλλες.

Το Β.Ε.Α., μέσα στη πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, επαναλαμβάνει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση του προβλήματος για τον ΟΑΕΕ:

Να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από την Πολιτεία για αναζήτηση λύσεων που θα εγγυηθούν τον Κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος για όλους, παλαιούς και νέους ασφαλισμένους, στο πλαίσιο της ισότιμης μεταχείρισης όλων των ασφαλισμένων.

Αναζήτηση νέων πόρων με διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης.

Καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής με ιδιαίτερη εστίαση στην αδήλωτη εργασία.

Πιο ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών, με διαχωρισμό παλαιότερων οφειλών από την τρέχουσα εισφορά, έτσι ώστε ο ασφαλισμένος να πληρώνει τουλάχιστον την τρέχουσα εισφορά, να θεωρείται έτσι ασφαλιστικά ενήμερος και να συνεχίζει να διατηρεί δικαίωμα στις ιατροφαρμακευτικές παροχές και ταυτόχρονα ο ασφαλιστικός οργανισμός να έχει έσοδα.

Πάγωμα των εισφορών για την επόμενη τριετία ως επιβράβευση των ασφαλισμένων που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και επιπροσθέτως την διευκόλυνση στην αποπληρωμή των οφειλομένων εισφορών, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των οφειλομένων εισφορών και ταυτόχρονη μείωση των μηνιαίων δόσεων.

Διόρθωση του τρόπου υπολογισμού του χρόνου της διαδοχικής ασφάλισης ώστε να μην υπάρχουν απώλειες στο ποσό της σύνταξης των διαδοχικά ασφαλισμένων σε διαφορετικά ταμεία.

Διαχωρισμό του πραγματικού χρόνου άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας από τους πλασματικούς χρόνους.

Επανεξέταση των προϋποθέσεων καταβολής του επιδόματος ανεργίας σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ με την προσθήκη χαμηλότερου εισοδηματικού κριτηρίου ώστε να καλυφθούν οι έχοντες πράγματι ανάγκη, να αποδεσμευτεί η καταβολή του επιδόματος από την ύπαρξη ή μη οφειλής και η καταβολή να γίνεται εφόσον ο επαγγελματίας μένει άνεργος 2 και όχι 3 μήνες.

Αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ διότι πρόκειται για αυτασφάλιση κάτι που άλλωστε ισχύει στα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία (π.χ. Νομικών, Μηχανικών κλπ).

Να σταματήσει άμεσα η αποστολή των ειδοποιητηρίων με το συγκεκριμένο περιεχόμενο και να κληθούν οι ασφαλισμένοι σε διαπραγμάτευση αποπληρωμής των οφειλών τους σύμφωνα με τα παραπάνω.

ΠΗΓΗ: 
http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...