Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑΞΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ (ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 09-08-2013)..!

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Στις 7/8/2013 στη Κομοτηνή, συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ταξί Ανατολικής

Μακεδονίας και Θράκης, απαρτιζόμενο από όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία Ταξί και Ράδιο Ταξί όλης της Περιφέρειας. Μετά το τέλος της διαδικασίας και κάτω από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκαν ομόφωνα από όλους τους σύνεδρους τα εξής. Να εκδοθούν δυο ψηφίσματα με αποδέκτες, το ένα προς την Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α την Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε και τον Ο.Α.Ε.Ε που αφορούν θέσεις και διεκδικήσεις προς τον Ο.Α.Ε.Ε. Το δεύτερο με αποδέκτη αποκλειστικά την Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α για τα θέματα τιμολογίου και νέων τροποποιήσεων των νόμων 4070/12 και 4093/12 και την συνδικαλιστική δράση του προεδρείου το τελευταίο διάστημα.

Στο συνέδριο επίσης ανακοινώθηκαν, συζητήθηκαν αλλά και αποφασίστηκαν κοινές δράσεις με άλλες ομάδες ελευθέρων επαγγελματιών της περιφέρειας για κοινή στάση απέναντι στο μείζον πρόβλημα που λέγεται Ο.Α.Ε.Ε..

Αποφασίστηκε επίσης σε πολύ σύντομο χρόνο με την εποπτεία του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ταξί Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να σταλούν στα πρωτοβάθμια σωματεία ταξί της περιφέρειας ατομικές αιτήσεις “αμφισβήτησης χρέους” που θα συμπληρώνονται από τον κάθε ένα συνάδελφο που χρωστά, χωριστά, για να εξαιρεθούν τα ποσά που αντιστοιχούν στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μιας και για το διάστημα που χρωστούσαν στον Ο.Α.Ε.Ε. δεν έκαναν χρήση του βιβλιαρίου ασθενείας. Την υπόθεση έχει αναλάβει δικηγόρος όπου θα κάνει προσφυγές προς την δικαιοσύνη για τις αιτήσεις αυτές. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πάντα η δυνατότητα να δικαιωθούμε αλλά και στην χειρότερη των περιπτώσεων ο Ο.Α.Ε.Ε. δεν θα μπορεί να βεβαιώσει το χρέος πουθενά μιας και θα εκκρεμεί δικαστική απόφαση.

Επίσης, έχει δοθεί εντολή σε δικηγόρο να ελέγξει και να κάνει προσφυγές βάση του ΠΔ 258/2005 αρθρ. 5 που προβλέπει ότι εισφορές μαζί με προσαυξήσεις επιβαρύνσεις κτλ δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 20% του πραγματικού εισοδήματος.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ταξί Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ενημερώνει επίσης και προτρέπει όλους τους συναδέλφους που χρωστούν είτε σε εφορία είτε σε Ο.Α.Ε.Ε. και διαθέτουν λογαριασμό στο όνομα τους σε τράπεζα να τον αλλάξουν. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να δεσμευτούν χρήματα από τον λογαριασμό.

Ο                                                                   Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ              ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑΞΙ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013
Προς:
1) Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. 
2) Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε 
3) Ο.Α.Ε.Ε. 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Θέσεις και διεκδικήσεις προς τον Ο.Α.Ε.Ε.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ταξί Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, απαρτιζόμενο από όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία ταξί και ράδιο ταξί όλης της περιφέρειας μας αποφάσισε και ζητά ομόφωνα τα εξής:

1. Να σταματήσει τώρα η όλη διαδικασία των “εκβιαστικών“ ειδοποιητηρίων που αποστέλλει ο Ο.Α.Ε.Ε. προς τους ασφαλιζόμενους.

2. Την αποποινικοποίηση όλων των ασφαλισμένων που χρωστούν.

3. Να παγώσουν τα παλιά χρέη προς τον Ο.Α.Ε.Ε. και να γίνει διακανονισμός από το 2015 και μετά.

4. Να μπορεί ο ασφαλιζόμενος να διαλέγει ασφαλιστική κατηγορία.

5. Να χωριστεί ο κλάδος της ασφάλισης συνταξιοδότησης με τον κλάδο υγείας.

6. Να θεωρηθούν άμεσα όλα τα βιβλιάρια ασθενείας.

Οι θέσεις αυτές είναι πλήρως εναρμονιζόμενες με την Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι εφικτές.

Το χρέος των ασφαλιστικών ταμείων δεν το δημιουργήσαμε εμείς.

Αναγνωρίζουμε την δύσκολη θέση του ταμείου μας αλλά ας μιλήσει και κάποιος επιτέλους και για το αποθεματικό που έκανε φτερά προ κρίσης.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε δυναμικά και μαζικά δίπλα στον κάθε συνάδελφο που θα αντιμετωπίσει διαταγή κατάσχεσης για χρέη προς τον οργανισμό.

Ο                                                                   Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ              ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ





ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑΞΙ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013
Προς:
 Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Α) θέματα τιμολογίου και νέων τροποποιήσεων των Ν. 4070/12 και Ν. 4093/12

Β) Συνδικαλιστική δράση του προεδρείου το τελευταίο διάστημα

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ταξί Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, απαρτιζόμενο από όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία ταξί και ράδιο ταξί όλης της περιφέρειας μας αποφάσισε ομόφωνα και ζητά τα εξής:

Όσο αφορά για την επιστολή της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. που κοινοποιήθηκε σε όλα τα σωματεία ταξί της χώρας για την μείωση της διπλής ταρίφας από 1,19 σε 0,90 ευρώ απαντούμε:

Καταδικάζουμε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές από το ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο που ούτε τον κόπο δεν έκανε να το περάσει από Δ.Σ.. Με την συνήθη τακτική του καπετάν ένα και του γονάτου (χωρίς μελέτες) απέστειλε τις επιστολές αυτές για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Αυτά τα θέματα κύριοι συζητούνται στα θεσμικά όργανα. Αν θυμάστε ακόμη, υπάρχει ένα όργανο. Το ανώτατο όργανο που λέγεται Γενική Συνέλευση και έπρεπε να κάνετε εδώ και μήνες.

Λέμε ΟΧΙ στην όποια παρέμβαση στο τιμολόγιο. Ειδικά με τον τρόπο αυτό.

Όσο αφορά για τις τροποποιήσεις των Ν. 4070/12 και Ν. 4093/12 και το σχέδιο που έχουμε στα χέρια μας απαντούμε:

Α) Όχι στην εξάμηνη κατοχή διπλώματος για την απόκτηση ειδικής άδειας. Θεωρούμε ότι ένας νέος 18,5 χρόνων δεν έχει την κατάλληλη εμπειρία για να είναι οδηγός ταξί. Να μείνει ως έχει και να προστεθεί μάλιστα το 21 έτος για προϋπόθεση ειδικής άδειας και των 2 ετών από την απόκτηση ενεργού διπλώματος.

Β) Όχι στο υποχρεωτικό επικόμιστρο των ράδιο ταξί και μάλιστα με ρατσιστικό τρόπο ποινών έναντι των άλλων μεταφορικών εταιριών. Προαιρετικό από 0 €.

Γ) Όχι στα 7θεσια ΕΙΔ.ΜΕΤ. Ούτε με ταξίμετρο, ούτε χωρίς ταξίμετρο. Όπου υπάρχει η λέξη ΕΙΔ.ΜΕΤ. στο προσχέδιο λέμε ΟΧΙ. Ακόμη δεν περπάτησαν τα ΕΙΔ.ΜΙΣΘ. Ε.Δ.Χ. και Ε.Ι.Χ. σας έπιασε πόνος και για τα ΕΙΔ.ΜΕΤ.

Εάν θέλετε να καταστρέψετε τον κλάδο δεν θα σας αφήσουμε.

Ποιον ρωτήσατε;

Από πού πήρατε αυτή την εντολή;

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα ΕΙΔ.ΜΙΣΘ. Ι.Χ. των συναδέλφων (πρώην και νυν) τα ΕΙΔ.ΜΙΣΘ. Ι.Χ. των εταιριών των ξενοδοχείων των γραφείων πρέπει να έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα ΕΙΔ.ΜΕΤ.;

Ταξί απλό συμβατικό θα μείνει; 

ΟΧΙ στα ΕΙΔ.ΜΕΤ.

Δ) Η παράγραφος 2 του αρθ.88 του N. 4070/12 όπου λέει… το ταξίμετρο τίθεται σε λειτουργία από τα διοικητικά όρια να γίνει από την περιμετρική ζώνη.

Ε) Εκτός από Α.Ε. και Συνεταιρισμούς να μπορούν να γίνουν και Ε.Π.Ε. και όποιας μορφής εταιρίας διαλέξουν.

Ζ) Όχι στην επέκταση των 69 ετών για την ειδική άδεια. Θεωρούμε απαράδεκτο το να επεκταθεί στα 69 έτη να μπορείς να οδηγείς ταξί για ευνόητους οργανικούς λόγους, χώρια που έτσι θεσμοθετείς 50 χρόνια εργασίας.

Η) Να απαλειφτεί η έκφραση για τα ΕΙΔ.ΜΣΘ. ότι μπορούν να μισθωθούν μέσω ράδιο ταξί και όπου λέει ηλεκτρονικά να διευκρινιστεί ότι δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση ΡΑΔΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ή ραδιοταξί. Είναι αδύνατο να επιτρέψουμε στα αυτοκίνητα αυτά χωρίς τιμολόγιο στην ουσία να κάνουν το έργο των ραδιοταξί.

Θ) Στο άρθρο 85 παρ. 5 να προστεθεί… εφόσον τέτοιες άδειες δεν υφίστανται ή ο αριθμός τους υπολείπεται του αναλόγως στη διοικητική μονάδα αριθμού αδειών Ε.Δ.Χ. ΕΙΔ.ΜΙΣΘ. ή ΤΑΞΙ αντίστοιχα ΒΑΣΗ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΑΥΤΗ.

Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε την αυθαιρεσία ερμηνείας περιφερειαρχών όταν σε έδρα που υπολείπονται αυτοκίνητα να μην μπορούν να κάνουν όλοι την τροποποίηση αλλά το ποσοστό αυτό που ο περιφερειάρχης και η επιτροπή θα ορίσει.

Η απαίτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ταξί Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης είναι να γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα τόσο σοβαρά θέματα για τον κλάδο.

Κύριοι νομίζουμε ότι ξεχάσατε τον ρόλο σας. Είστε εκτελεστικό όργανο του κλάδου και έχετε υποχρέωση να ακούτε τον κλάδο και όχι να αυθαιρετείτε. Η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά είναι απελπιστική Μην στρέφετε τον κλάδο εναντίον σας. Αφουγκραστείτε την βάση και ενεργοποιήστε τα όργανα. Είναι στιγμές που πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε την κρίση και το νέο σκηνικό στην απελευθερωμένη μεταφορά. Μην το κάνετε πιο δύσκολο. Ελέγχεστε αυτή τη στιγμή για την μη τήρηση των προβλεπόμενων του καταστατικού λόγο της μη σύγκλισης της Γενικής Συνέλευσης. Ο κλάδος απαιτεί από εσάς να μην αυθαιρετείτε.

Ζητούμε την σύγκλιση των θεσμικών οργάνων πριν να είναι αργά για όλους μας.

Με αγωνία για τον κλάδο και τον θεσμό της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.


Ο                                                                   Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ              ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

Συνημμένο Αρχείο:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑΞΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ (ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 09-08-2013)


ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...