Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ρόδος: Μειώθηκαν οι μετακινήσεις με ταξί παρόλο την αύξηση επισκεψιμότητας στο νησί..!

Παρότι τη φετινή τουριστική περίοδο οι τουρίστες που καταφθάνουν στο νησί της Ρόδου είναι περισσότεροι αριθμητικά απ’ ότι την περασμένη σεζόν, έχει μειωθεί δραματικά
ο αριθμός όσων χρησιμοποιούν ταξί. 

Η μοναδική ημέρα που μπορεί να δημιουργηθεί μία κάποια κίνηση στην πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα στην κεντρική πιάτσα των ταξί στο Μανδράκι, είναι το πρωί της Τετάρτης, οπότε και γίνεται (συνήθως) η πρόσδεση αρκετών κρουαζιερόπλοιων στο τουριστικό λιμάνι του νησιού. Μία κίνηση, η οποία διαρκεί περίπου μισή ώρα εώς και τρία τέταρτα, όχι παραπάνω.

«Η μείωση που καταγράφεται αγγίζει και το 25%. Οι τουρίστες δεν επιλέγουν πλέον το ταξί ως μέσο μεταφοράς τους. Και αυτό οφείλεται και στην αλλαγή της “ποιότητας” των επισκεπτών. Παλαιότερα γεμίζαμε τα καπό μας με τα ψώνια των τουριστών που έκαναν βόλτα στη Μεσαιωνική πόλη του νησιού, τώρα αγοράζουν μόνο souvenir. Η πτώση επομένως της αγοραστικής δύναμης των επισκεπτών μπορεί να γίνει κατανοητή και από την κίνηση στα μαγαζιά», εξήγησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου κ. Θανάσης Χατζηγεωργίου, ο οποίος πρόσθεσε πως, ο κόσμος που έρχεται στο νησί δεν έχει τη δυνατότητα να κινήσει την αγορά. «Τρώνε και πίνουν μέσα στα ξενοδοχεία. Έξω στην αγορά δεν αφήνουν χρήματα», κατέληξε.

Τα έσοδα και τα έξοδα

Οι τιμές – το κόστος χρήσης ενός ταξί προκειμένου να εκτελεστεί η μεταφορά των επιβατών σε ένα συγκεκριμένο προορισμό, δεν έχει αυξηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Αυτό, συμβαίνει την ώρα που έχει αυξηθεί ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), με την αύξηση αυτή να την πληρώνουν οι οδηγοί ταξί, μειώνοντας έτσι το κέρδος τους. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί πως έχουν αυξηθεί:

α) Οι τιμές των καυσίμων,
β) Το κόστος των ανταλλακτικών, αλλά και
γ) Η αγορά κάθε είδους αναλωσίμου.

Με βάση τα παραπάνω, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου κ. Θανάσης Χατζηγεωργίου, ξεκαθαρίζει πως: «εάν μου έλεγαν σήμερα να επιλέξω τι θα κάνω στη ζωή μου, δεν θα επέλεγα το ταξί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναβάθμιση των υπηρεσιών

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου αριθμεί περί τα 378 μέλη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς το επιβατικό κοινό, μέσω της δημιουργίας Συνεταιρισμού. Στον Συνεταιρισμό, σύμφωνα με το σύνολο των στοιχείων που χορηγήθηκαν στην «ΠΡΟΟΔΟ» από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου κ. Θανάση Χατζηγεωργίου, μετέχουν περί τους 278 ιδιοκτήτες ταξί, ενώ οι υπόλοιποι αποτελούν μέλη του «ραδιοταξί».

Με τη δημιουργία του Συνεταιρισμού, οι οδηγοί ταξί ακολουθούν κάποιους εσωτερικούς κανόνες, υπογράφουν συμβάσεις μεταφορικού έργου και προχώρησαν στην αναβάθμιση του τεχνολογικού τους εξοπλισμού (διαχείριση κλήσεων ράδιο ταξί). Στα συν της αναβάθμισης και η διαπίστωση του ακριβές στίγματος κάθε οχήματος ταξί ανά πάσα στιγμή. Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου κ. Θανάση Χατζηγεωργίου, αποτελούν ένα άλμα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες και όχι απλώς ένα βήμα.

ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...