Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Το "φίδι" των ταξί στην πιάτσα της Μητροπόλεως απλώνεται σε τρεις δρόμους..! (ΦΩΤΟ)


Σε τρεις δρόμους απλώνεται το "φίδι" που δημιουργούν τα ταξί που σταθμεύουν στην πιάτσα της οδού Μητροπόλεως. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες του seleo.gr
τα ταξι που σταθμεύουν στην πιάτσα της Μητροπόλεως με κατεύθυνση προς ανατολικά είναι τόσα πολλά που κατάλαμβανουν τρεις δρόμους: ξεχειλίζουν από την Μητροπόλεως, γεμίζουν την Αγίας Σοφίας και δημιουργούν και μία σειρά διπλοπαρκαρισμένων επί της Τσιμισκή, που καμία φορά λόγω των πολλών οχημάτων η ουρά επί της Τσιμισκή φτάνει σχεδόν μέχρι την Κούσκουρα, λίγο πιο ψηλά από την άλλη πιάτσα ταξί, αυτή της Ικτίνου.
Μόλις πέσει το φως της ημέρας τα ταξί οι δρόμοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε μία απέραντη πιάτσα ταξί προκαλώντας έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Οι 84 πιάτσες του πολεοδομικού συγκροτήματος με τις 367 θέσεις δεν επαρκούν πλέον για τα 1.925 ταξί της Θεσσαλονίκης. Οι πιάτσες του κέντρου επεκτείνονται και σε παρακείμενους κάθετους δρόμους μπλοκάροντας ολόκληρα τετράγωνα. Ενδεικτική είναι αυτή η περίπτωση της Μητροπόλεως, που αποτυπωνεται στις φωτογραφίες.
Λίγο παρακάτω στην Μητροπόλεως στο ύψος της Αριστοτέλους, τα ταξί κλείνουν τη δεύτερη λωρίδα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να πρέπει να κινούνται μόνο από μία λωρίδα κυκλοφορίας.
Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, τα ταξί κλείνουν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και συχνά καθυστερούν μέχρι να μετακινήσουν τα οχήματα τους και απελευθερώσουν τα αυτοκίνητα που ξεπαρκάρουν.
Βέβαια, για να μην ξεχνιόμαστε η αναζήτηση ταξί αποτελεί πλέον παρελθόν για τη Θεσσαλονίκη. Οι πιάτσες είναι γεμάτες όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Οι ταξιτζήδες έπαψαν να επιλέγουν τους πελάτες και τις διαδρομές, ενώ ακόμη και η διπλή ταρίφα έχει περιοριστεί σημαντικά.



http://www.seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...