Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Αβέβαιη η χορήγηση νέων αδειών ταξί..!

Κάλεσμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους για απόκτηση νέων αδειών αυτοκινήτων ΕΔΧ ή για μετατροπή υφιστάμενων αδειών σε άλλο τύπο να υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι την
Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, απευθύνει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης, διευκρινίζοντας πάντως ότι σύμφωνα με τα υφιστάμενα στοιχεία, «δεν θεωρείται σίγουρη η χορήγηση νέων αδειών ΕΔΧ».

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σημειώνει ότι «η προβλεπόμενη από το άρθρο 85 του Ν. 4070/12 απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης, με την οποία -μεταξύ άλλων- θα καθορίζεται και ο αριθμός των νέων αδειών που τυχόν θα χορηγηθούν, θα εκδοθεί σύμφωνα με τον ίδιο νόμο μετά την ολοκλήρωση υποβολής των σχετικών αιτήσεων και την επεξεργασία τους».
Παράλληλα, όμως, τονίζει ότι «η Περιφέρεια Κρήτης θεωρεί σκόπιμο να ενημερώσει όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη διαδικασία απόκτησης νέας άδειας ΕΔΧ ή μετατροπής υφιστάμενης σε άλλο τύπο, ότι από τον επιτρεπόμενο αριθμό αδειών ανά έδρα, όπως προκύπτει από την επεξεργασία του μαθηματικού τύπου, η οποία προβλέπεται στο άρθρο 85 του ν. 4070/12 και των προβλεπομένων από την ίδια διάταξη στοιχείων (μόνιμος πληθυσμός της έδρας σύμφωνα με την τελευταία απογραφή - σύνολο διανυκτερεύσεων στην έδρα κατά τα τρία τελευταία έτη -το οποίο είναι διαθέσιμο από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία- διά τον αριθμό 1095) και τον αριθμό των σήμερα υφιστάμενων αδειών ανά έδρα, δεν θεωρείται σίγουρη η χορήγηση νέων αδειών ΕΔΧ. Η διευκρίνιση αυτή κρίνεται αναγκαία καθώς η αίτηση για απόκτηση νέας άδειας πρέπει να συνοδεύεται και από εγγυητική επιστολή, ύψους 5.000 ευρώ», υπογραμμίζει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

ΟΙ ΕΔΡΕΣ
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «με την αίτησή του ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να προσδιορίζει την έδρα ή τις έδρες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για τις οποίες ζητείται άδεια ή το είδος άδειας (ή αδειών) και τον αριθμό τους ανά έδρα. Οι έδρες ΕΔΧ αυτοκινήτων, που υφίστανται σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είναι οι εξής:
Δήμος Χανίων: 1 ενιαία έδρα, Δήμος Πλατανιά: 1 ενιαία έδρα, Δήμος Σφακίων: 1 ενιαία έδρα, Δήμος Καντάνου - Σελίνου: 1 ενιαία έδρα.
Για τον Δήμο Αποκορώνου: 1 έδρα στους Αρμένους, 1 έδρα στο Νιο Χωριό, 1 έδρα στους Αγίους Πάντες, 1 έδρα στις Βρύσες, 1 έδρα στον Βάμο, 1 έδρα στον Φρε, 1 έδρα στη Γεωργιούπολη, 1 έδρα στις Καλύβες, 1 έδρα στην Αλμυρίδα, 1 έδρα στο Γαβαλοχώρι, 1 έδρα στην Πλάκα, 1 έδρα στην Ασή Γωνιά, 1 έδρα στον Κουρνά.
Για τον Δήμο Κισάμου: 1 έδρα στο Καστέλι, 1 έδρα στον Πλάτανο, 1 έδρα στα Τοπόλια, 1 έδρα στα Καλλεργιανά, 1 έδρα στον Δραπανιά, 1 έδρα στο Βουλγάρω, 1 έδρα στα Καλουδιανά».
Σημειώνεται, τέλος, ότι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Περιφέρειας Κρήτης www.crete.gov.gr καθώς και στη Διαύγεια: http://et.diavgeia.gov.gr/f/perifereia_kritis.


http://www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...