Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Λαϊκή Συσπείρωση: όχι νέες άδειες ταξί στη Λέσβο..!

Οι θέσεις της περιφερειακής παράτάξης Λαϊκή Συσπείρωση στο Β,Αιγαίο
Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αγαίου συζητήθηκε το θέμα
των αστικών και αγοραίων ΤΑΧΙ, διότι, σύμφωνα με το νόμο 4070/2012 (Βορίδη), πρέπει να αποφασίσει για τον αριθμό των εδρών σε κάθε «Καλλικρατικό» Δήμο. Να αποφασίσει δηλ. αν θα συνεχίσει να ισχύει το σημερινό καθεστώς ή θα επιφέρει ορισμένες αλλαγές ως προς τις έδρες. 
Η συζήτηση περιορίστηκε, τόσο από τους προέδρους των Σωματείων των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ (αστικών και αγοραίων) όσο και από τους δικηγόρους τους αλλά και από τις τοποθετήσεις των περιφερειακών συμβούλων, με εξαίρεση τη Λαϊκή Συσπείρωση, στον αριθμό των εδρών και σε μερικές νέες άδειες που, ενδεχομένως, θα δοθούν, αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν ή δε θα δοθούν αν οι σημερινές έδρες συγχωνευτούν. 
 Αποπροσανατολίστηκε έτσι η συζήτηση από τα ουσιαστικότερα, για το μέλλον των αυτοαπασχολούμενων αυτοκινητιστών, όπως είναι το άνοιγμα-αφανισμός του επαγγέλματος που θεσπίζει ο παραπάνω νόμος. Πράγματι, με συγκεκριμένες διατάξεις, που δίνουν το δικαίωμα στη δημιουργία εταιρειών ΤΑΧΙ, με μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων ή τη δυνατότητα σε ξενοδοχειακές μονάδες ή τουριστικά γραφεία να έχουν αυτοκίνητα 9θέσια, «ειδικής μίσθωσης», με τα οποία θα μεταφέρουν τους πελάτες τους, από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, όπου επιθυμούν. 
Παρεμβαίνοντας οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατάγγειλαν το νόμο Βορίδη που, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ανοίγει το επάγγελμα παραδίνοντάς το στο κεφάλαιο. Κάλεσαν τους αυτοκινητιστές να αγωνιστούν ενωμένοι για την κατάργηση του νόμου αυτού ή τουλάχιστον των διατάξεων που τους αφορούν. Σχετικά με το θέμα των εδρών τάχθηκαν υπέρ της παραμονής της κατάστασης όπως έχει μέχρι σήμερα και να μην εκδοθεί καμιά καινούρια άδεια, αφού, ήδη με τις υπάρχουσες άδειες, είναι υπερκορεσμένη ολόκληρη η περιφέρεια Β. Αιγαίου.
Κάλεσαν το Περιφερειακό Συμβούλιο να μη δεχτεί να δώσει νέες άδειες.
Τελικά, από την πλειοψηφία (οι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ), εγκρίθηκε η πρόταση να ορισθούν ως έδρες οι πρώην «Καποδιστριακοί» δήμοι. Οι σύμβουλοι που πρόσκεινται στη ΝΔ ψήφισαν πρότασή τους για δύο έδρες στη Λέσβο και οι σύμβουλοι του ΚΚΕ ψήφισαν την παραπάνω πρότασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...