Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Π.Α.Σ.ΕΒΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (11/07/12)..!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
10/7/2012
Συνάδελφοι ταξιτζήδες.
Έχει περάσει ένας χρόνος από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του περυσινού καλοκαιριού, που με σκληρό αγώνα αποτρέψαμε την άμεση απαξίωση της δουλειάς μας και  την αρπαγή της θέσης εργασίας μας, από τα μονοπώλια και το ΣΕΤΕ.   
Ο αγώνας αυτός αποτελεί χρήσιμο εργαλείο, πολύτιμη πείρα, γιατί αναδεικνύει ότι ο δίκαιος, ενωμένος κι αποφασιστικός αγώνας, μπορεί να έχει αποτελέσματα. Μπορεί να φρενάρει αντιλαϊκά μέτρα, να ανακουφίσει έστω και προσωρινά, να στριμώξει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα γιατί το ΣΕΤΕ, τα μονοπώλια, η κυβέρνηση καραδοκούν για την πλήρη απελευθέρωση.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά, και παρά τις θριαμβολογίες του προεδρείου του ΣΑΤΑ, η θέση μας έχει χειροτερέψει.  
Η παρατεταμένη καπιταλιστική κρίση, που έχει οδηγήσει στην ανεργία σχεδόν, ενάμισι εκατομμύριο εργαζόμενους, και οδηγεί μαζικά στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, δεν θα μπορούσε ν αφήσει απ έξω το Ταξί. Η αναδουλειά μαστίζει τον κλάδο. Τα έξοδα  μεγαλώνουν και τα έσοδα μειώνονται. Ο ανταγωνισμός μέσα στο επάγγελμα εντείνεται.
Χιλιάδες συνάδελφοι που υποθήκευσαν τα σπίτια τους για ν αγοράσουν μια θέση εργασίας, ζουν με τον εφιάλτη της κατάσχεσης, δουλεύοντας ατελείωτες ώρες σαν σκλάβοι, χωρίς να ξέρουν αν θα τα καταφέρουν. Χιλιάδες συνάδελφοι αδυνατούν ν΄ανταποκριθούν υποχρεώσεις τους στον ΟΑΕΕ και εργάζονται ανασφάλιστοι, χωρίς να χουν καμιά πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Οι απαιτήσεις του καπιταλιστικού κράτους, μέσω του φορολογικού μηχανισμού παίρνουν εκβιαστικό και τρομοκρατικό χαρακτήρα αφού με την απειλή της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, και φυλάκισης ζητάει να πάρει, χρήματα που δεν έχουν μπει ποτέ, στις τσέπες μας.
Η απουσία κάθε αγωνιστικού προσανατολισμού, από μέρους της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΣΑΤΑ, σκοπό έχει να νομιμοποιήσει, τα μνημόνια κι όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, στη συνείδηση του αυτοαπασχολούμενου ταξιτζή ,να κάνει τη δουλειά της κυβέρνησης πιο εύκολη.
Συνάδελφοι.
Απέναντι στην ιερή συμμαχία κυβέρνησης, Ε.Ε, μονοπωλίων και ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, που σκοπό έχει να εξαθλιώσει τη ζωή μας, προκειμένου να διασωθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, είναι ανάγκη να υψώσουμε το δικό μας μέτωπο, να φτιάξουμε τη δική μας συμμαχία. Τη συμμαχία του λαού.
Αυτή η συμμαχία πρέπει να εκφρασθεί με τη λαϊκή αυτενέργεια κι αλληλεγγύη.
Απέναντι στο συνάδελφο που θέλουν να του κατάσχουν το σπίτι. Απέναντι στο γείτονα που θέλουν να του κόψουν το ρεύμα. Στον ηλικιωμένο που τον αφήνουν χωρίς φάρμακα. Στον εργαζόμενο- πελάτη που τον αφήνουν χωρίς δουλειά.
Η επιτροπή αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ, καλεί κάθε συνάδελφο, να αγωνιστεί μέσα από τις γραμμές των επιτροπών αγώνα, μέσα από τις λαϊκές επιτροπές σε κάθε συνοικία, μαζί με το ΠΑΜΕ, τη νεολαία και τις γυναίκες, για το χτίσιμο της λαϊκής συμμαχίας, που θα μπορεί να τσακίσει τις επιδιώξεις των μονοπωλίων και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του λαού.
Καλούμε τους συνάδελφους, που βλέπουν τα όνειρά τους να ματαιώνονται να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι και να συμβάλουν με την πάλη τους στην αλλαγή των συσχετισμών, στη διοίκηση του ΣΑΤΑ και της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Το σωματείο πρέπει να είναι όπλο στα χέρια του εργαζόμενου ταξιτζή, και όχι εργαλείο στα χέρια των εταιριών, για τη ρύθμιση της αγοράς, όπως θέλει να το κάνει η πλειοψηφία των ξεπουλημένων διοικήσεων.
Συνάδελφοι, οργανώνουμε τον αγώνα μας. Καμιά αναμονή
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στη δωρεάν υγεία και περίθαλψη. Ιδιαίτερα στηρίζουμε συνάδελφους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και δεν έχουν κάλυψη γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το ταμείο.
Όλοι την Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 9 το πρωί
στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:    ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
                             ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
                             ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθουν τα εκκαθαριστικά της εφορίας. Χιλιάδες από εμάς δεν μπορούμε να πληρώσουμε την υπέρογκη φορολογία.
Διεκδικούμε να καταργηθούν τα βάρβαρα φορολογικά μέτρα και το δικαίωμά μας στο μεροκάματο ανεξάρτητα από τα χρέη.
Όλοι την Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 9:30 το πρωί
στο Υπουργείο Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβία)
(μαζευόμαστε πλ. Κλαυθμώνος, 9:00 π.μ.)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ
                          ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ
                             ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...