Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Β. Αιγαίο: Αποφάσεις Π.Σ. για τα ταξί- Προσφυγή από τα αγοραία..!

Για το χωροταξικό των εδρών των ταξί των νησιών του Βορείου Αιγαίου αποφάσισε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα για τη Λέσβο αποφασίστηκε να
δημιουργηθούν 13 έδρες όσοι και οι πρώην Καποδιστριακοί δήμοι, για τη Χίο τρεις έδρες σε Βορειόχωρα Νοτιόχωρα και κεντρική Χίο, στην Ικαρία επίσης τρεις έδρες ενώ στη Σάμο το καθεστώς παραμένει ως έχει μετά από πρόταση των σωματείων του νησιού.
Για τη Λήμνο το σώμα πήρε απόφαση σε προηγούμενη συνεδρίαση και με τη σύμφωνη γνώμη των εκεί σωματείων δημιουργείται μία έδρα σε όλο το νησί.
Για τη Λέσβο η απόφαση αυτή ικανοποιεί στο μεγαλύτερο μέρος της την πρόταση των ταξί της πόλης της Μυτιλήνης  όπου η έδρα διευρύνεται και συμπεριλαμβάνονται τα πέντε ταξί των χωριών του πρώην Δήμου Μυτιλήνης. Όσον αφορά την έκδοση νέων αδειών, αν και οι υπάρχουσες άδεις υπερκαλύπτουν κατά 55,5% την αναλογία αδειών- πληθυσμού εντούτοις η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα έκδοσης άλλων 2 ή 3 στην περιφέρεια.
Η απόφαση θα ξεκινήσει να ισχύει με τη δημοσίευση της στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ενώ σε δύο χρόνια θα γίνει νέος έλεγχος για τη δυνατότητα έκδοσης νέων αδειών.
Ικανοποιημένος για την απόφαση αυτή δηλώνει   μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος των ταξί της δημοτικής ενότητας Μυτιλήνης Παναγιώτης Σπανός «η δημιουργία μιας έδρας για όλο το νησί θα σήμαινε την καταδίκη των ταξί της πόλης» τόνισε ο κύριος Σπανός «καθώς θα μειωνόταν τόσο η επιβατική κίνηση όσο και το εισόδημα των συναδέλφων. Με την χθεσινή απόφαση ωφελείται ο επιβάτης της  έδρας της Μυτιλήνης καθώς θα υπάρξει μείωση 20% στα τιμολόγια».
Παρωδία χαρακτήρισε την απόφαση μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος των περιφερειακών ταξί Ανδρέας Αξής ο οποίος προανήγγειλε ότι το σωματείο του θα καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης στα ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά δικαστήρια. «Δε μπορούν να παίρνουν απόφαση για καποδιστριακούς δήμους τη στιγμή που καποδιστριακοί δήμοι δεν υπάρχουν πλέον» είπε ο κύριος Αξής τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατό να μένουμε στο Δήμο Λέσβου και να έχουμε μόνο υποχρεώσεις ενώ τα δικαιώματά μας να μη μπορούμε να τα διεκδικήσουμε». Για τα οικονομικά οφέλη των επιβατών ο κύριος Αξής  είπε ότι « οι διαφορές του ενός ευρώ που θα μειωθούν εντός των ορίων του πρώην Δήμου Μυτιλήνης τα κόμιστρα των ταξί, δεν είναι τίποτα μπροστά στο όφελος που θα είχαν οι επιβάτες όλου του νησιού αν γινόταν όλη η Λέσβος μία έδρα».
Σύνταξη: Μυρσίνη Τζινέλλη & Ηλίας Μαραβάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...