Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Περιφέρεια: Διατηρούνται προσωρινά οι άδειες ταξί στα χωριά της Παλικής..!

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επανεξέτασε το θέμα των αδειών ταξί στα χωριά της Παλικής και αποφάσισε την αναστολή της απόφασης 109-7/2012 μέχρι τον Οκτώβριο όπου θα
επανεξεταστεί το θέμα μαζί με αυτό των ταξιτζήδων της Κέρκυρας.
Συγκεκριμένα, μετά από την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή, η Περιφέρεια αποφάσισε να διατηρήσουν τις έδρες ταξί τα Χαβδάτα, τα Δαμουλιανάτα, η Κοντογενάδα, ο Αθέρας και το Ληξούρι ώστε να εξυπηρετούνται οι 3000 και πλέον κάτοικοι, από τους οποίους πολλοί είναι μεγάλης ηλικίας.
Σύμφωνα με την εισήγηση οι λόγοι είναι οι εξής:
1) η πλημμελής εξυπηρέτηση των χωριών από τα ΚΤΕΛ, λόγω της αραιής συχνότητας των δρομολογίων αλλά και της πλήρους απουσίας τους για ορισμένα χωριά όπως το Ρίφι, τα Δελαπορτάτα κ.α.
2) Η έλλειψη μεταφορικού μέσου για πολλούς από τους κατοίκους και η συχνή ανάγκη άμεσης περίθαλψης στο Νοσοκομείο Ληξουρίου.
3)Η συρρίκνωση των εδρών ταξί θα οδηγούσε σε δυσκολία τόσο στην εξεύρεση ταξί όσο και στη δυνατότητα άμεσης μεταφοράς αφού οι αποστάσεις από το κέντρο είναι αρκετά μεγάλες .
4) Η αύξηση του κόστους μεταφοράς
5) Η δυσκολία στην μεταφορά των μαθητών από χωριά που δε διαθέτουν σχολεία.
6) Η αύξηση του κόστους και του χρόνου εξυπηρέτησης για τις μεταφορές των τουριστών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
7) Ο έντονος ανταγωνισμός που θα υποστούν οι οδηγοί ταξί των χωριών και η ελάττωση των ήδη εξαιρετικά μειωμένων εσόδων τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, μέσω του εκπροσώπου της, πρότεινε να καταργηθεί ο νόμος 4070/2012 και να μην εκδοθεί άλλη νέα άδεια.


http://www.kefalonitikanea.gr/2012/07/blog-post_21.html#ixzz21FBuqglK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...