Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε..!

     ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε
Αράτου 21, 1ος όροφος, Τ.Κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ:2610-274.047 FAX:2610-275.778
E-mail: oebesna1@otenet.gr
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ 

Αρ. αρχείου Φ018/Β1/2   Πάτρα   28/01/2016
Αρ. πρωτοκ:  41/ 2016


ΘΕΜΑ: Απόφαση για  συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 4ης  Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό καθώς και στησυγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πάτρα το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 

Πραγματοποιήθηκε χθες 20 Ιανουαρίου 2015 με πρωτοβουλία της ΟΕΒΕΣΝΑ στις εγκαταστάσεις της, Αράτου 21, ευρεία σύσκεψη συνδικαλιστικών φορέων με θέμα συζήτησης την πρόταση νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό . 

Στην σύσκεψη  παρέστησαν εκπρόσωποι των παρακάτω φορέων:
Εργατικό Κέντρο Πάτρας 
Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας
Επιμελητήριο Αχαΐας
Οικονομικό Επιμελητήριο  10 Π.Τ. Πελ/σου 
Τεχνικό Επιμελητήριο  τμήμα δυτικής Ελλάδας
Σύλλογος Συνταξιούχων ΤΣΑ Πατρών
Ενώ υπήρξε συμμετοχή και εκπροσώπηση των Α/ θμιων Σωματείων μελών της ΟΕΒΕΣΝΑ .(πρόεδροι , μέλη Δ.Σ., αντιπρόσωποι)

Κοινή διαπίστωση και εκτίμηση όλων των εκπροσώπων των φορέων αλλά και των  υπόλοιπων ομιλητών, ήταν ότι η πρόταση αυτή της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό πρέπει να αποσυρθεί, αφού κινείται στην ίδια τροχιά με προγενέστερες προσπάθειες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης των προηγούμενων κυβερνήσεων, και δυστυχώς αφενός μεν δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του, αφετέρου δε πλήττει ακόμη περισσότερο εισοδήματα και συντάξεις  πολλών επαγγελματικών κλάδων.

αποφασίστηκε η από κοινού συμμετοχή όλων των παραπάνω φορέων, στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί για την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 πανελλαδικά,  από τα ανώτερα συνδικαλιστικά τους όργανα .
Στη συνέχεια συνεδρίασε και το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣΝΑ με το ίδιο ακριβώς θέμα και αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή στην κινητοποίηση της 4ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016, καθώς επίσης και σε τοπικό επίπεδο η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016  και ώρα 10.30 το πρωί , στην πλ. Γεωργίου
ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλα τα Σωματεία μέλη μας και τους συναδέλφους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους αυτοκινητιστές να συμμετέχουν μαζικά  το Σάββατο 23 Ιανουαρίου  και ώρα 10 .30 στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Πλατεία Γεωργίου. 
 Όσον αφορά την απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου καλούμε τις Διοικήσεις των Σωματείων μας να ενημερώσουν, ενεργοποιήσουν και δραστηριοποιήσουν τη βάση τους έτσι ώστε να υπάρχει μαζική συμμετοχή. 
Για τυχόν  λεπτομέρειες  θα επανέλθουμε με νεότερη  ενημέρωση.


 
Η ΟΕΒΕΣΝΑ υλοποιώντας αποφάσεις  τόσο του Διοικητικού Συμβουλίου της  όσο και της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, και σε κοινή πορεία με τη ΓΣΕΒΕΕ και τους άλλους κοινωνικούς εταίρους –φορείς και επιστημονικούς κλάδους, εργαζόμενους κλπ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί για την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 σε πανελλαδικό επίπεδο.  
 Σύσσωμη η κοινωνία διαμαρτύρεται για την πρόταση νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και απαιτεί την απόσυρσή του, αφού κινείται στην ίδια τροχιά με προγενέστερες προσπάθειες για ασφαλιστική μεταρρύθμιση των προηγούμενων κυβερνήσεων, και δυστυχώς αφενός μεν δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του, αφετέρου δε πλήττει ακόμη περισσότερο εισοδήματα και συντάξεις του συνόλου σχεδόν των επαγγελματικών κλάδων.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Όλα τα Σωματεία μέλη μας και τους συναδέλφους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους να κλείσουν τις επιχειρήσεις –καταστήματά τους, καθώς τους αυτοκινητιστές να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους όλο το 24ωρο την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, και να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας –συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην Πλατεία Γεωργίου στο πάνω μέρος . 
        

Για το Δ.Σ.
                       Ο          Ο
                ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   

      Παναγιώτης ΣΚΕΝΤΖΟΣ              Δημήτρης  ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...