Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΑΕΕ:Καταγγέλλει την ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών και των ταξιτζήδων..!

Την επιχείρηση ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα των αγροτών καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, σημειώνοντας ότι «ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς για το δίκιο της δεν
είναι “έγκλημα”, όπως χαρακτηρίζεται στην εισαγγελική παραγγελία. Είναι αγώνας επιβίωσης ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα και στο σύνολο της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ που καταστρέφει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες».
Σε ανακοίνωσή της ΠΟΣ ΟΑΕΕ τονίζει ότι «η νέα εισαγγελική παραγγελία γίνεται με φόντο την περαίωση εκκρεμών δικαστικών διώξεων σε βάρος των 7.500 αυτοκινητιστών ταξί απ' την τελευταία αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίησηστις 18 Ιούλη 2011 ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης των οδικών επιβατικών μεταφορών. Η απελευθέρωση ήταν μια πολιτική, που ψηφίστηκε στις 29 Ιουνίου του 2011, στα πλαίσια του 1ου μνημονίου. Εκείνη τη μέρα χιλιάδες αυτοκινητιστές με τα οχήματά τους απ' άκρη σ' άκρη όλης της χώρας διαδήλωσαν πως δεν ήταν διατεθειμένοι να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια και να μετατραπούν σε φτηνό, ευέλικτο, εργατικό δυναμικό για τις μεγάλες εταιρείες που καραδοκούν να αρπάξουν το “φιλέτο” των επιβατικών μεταφορών και στην Ελλάδα.
Έκτοτε εκδόθηκαν τέσσερα “κλητήρια θεσπίσματα” με τα οποία οι ταξιτζήδες δικάστηκαν κατά ομάδες. Στις δύο περιπτώσεις οι ταξιτζήδες αθωώθηκαν και στις δύο δικάστηκαν με αναβολή. Τελευταία οι αυτοκινητιστές ταξί έγιναν δέκτες περισσότερων από 20 “κλητηρίων θεσπισμάτων” και καλούνται να δικαστούν κατά ομάδες το δίμηνο Φλεβάρη - Απρίλη 2016, με κατηγορίες όπως η παρεμπόδιση των διερχόμενων οχημάτων από την ακινητοποίηση των ταξί σε ένα από τα ρεύματα κεντρικών δρόμων. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι πια και αυτοκινητιστές που ήδη έχουν συνταξιοδοτηθεί, όπως ο Α' Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Γιάννης Τερζής».
Η ΠΟΣ ΟΑΕΕ καταγγέλλει τη λογική της ποινικοποίησης των αγώνων και ζητά την κατάργηση τόσο των αγροτοδικείων όσο και των διώξεων των αυτοκινητιστών ταξί με άμεση νομοθετική ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...