Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Το μετάνιωσαν: Επέστρεψαν στα Διαβατά οι περισσότεροι πρόσφυγες -Η «ταρίφα» στα ταξί για Ειδομένη..!

Γύρισαν πίσω, στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Διαβατών, οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες που
νωρίτερα το πρωί είχαν ανοίξει τον φράχτη και είχαν φύγει προκειμένου να πάνε στην Ειδομένη.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, προσωρινά υπεύθυνος για το Κέντρο Μετεγκατάστασης στα Διαβατά Σάκης Παπαθεμελής, "το πρωί έφυγαν περίπου 250 άτομα αλλά λίγες ώρες μετά, επέστρεψαν οι περισσότεροι".
Όσοι δεν επέστρεψαν, προσπαθούν να φτάσουν στα σύνορα και ακόμα πιο κοντά στον τελικό προορισμό τους. Όπως μια μεγάλη οικογένεια Σύριων που εντόπισε το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε μια καντίνα, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κιλκίς. Με μικρά παιδιά που έτρωγαν χαρούμενα πατάτες με κέτσαπ και "ζωσμένοι" με τις βαριές αποσκευές τους, οι Σύροι δήλωναν αποφασισμένοι να συνεχίσουν το ταξίδι της προσφυγιάς.
"Θέλουμε να είμαστε κοντά στα σύνορα. Ποιος ο λόγος να μείνουμε μέρες στο στρατόπεδο, όπου μάλιστα το βράδυ έκανε τόσο πολύ κρύο;" λέει ο νεαρός Αμπούντ. Αν και πολύ καλά πληροφορημένος για την κατάσταση που επικρατεί στην ουδέτερη ζώνη, με τη χαμηλή ροή διέλευσης, εξακολουθεί να πιστεύει ότι "όσο πιο κοντά βρίσκεται στη γειτονική χώρα, τόσο πιο άμεσα θα περάσεις". Όσο για το πώς θα καταφέρουν να βρουν τον δρόμο για τα περίπου 80 χιλιόμετρα που τους χωρίζουν από την Ειδομένη, στρέφει το βλέμμα προς τον ουρανό και μουρμουρίζει: "ο Θεός μας οδηγεί"... 
Σε άλλο σημείο της παλιάς εθνικής οδού, σταματημένα ταξί περιμένουν μήπως πάρουν κάποιο αγώι μέχρι τα σύνορα. Ωστόσο, δηλώνουν μπερδεμένοι από την κατάσταση καθώς φοβούνται ότι αν μεταφέρουν πρόσφυγες, θα έχουν προβλήματα με την αστυνομία.
Καθησυχαστικός είναι ο πρόεδρος του Σωματείου ιδιοκτητών ταξί "Ερμής" Κλημέντιος Λεοντιάδης, ο οποίος εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι μπορούν να μεταφέρουν πρόσφυγες μόνο από το Ιράκ και τη Συρία.
"Κοιτάμε πάντα τα χαρτιά των προσφύγων που θέλουν να φτάσουν στην ουδέτερη ζώνη" λέει, προσθέτοντας ότι η ταρίφα, ανάλογα με το τι "γράφει" το ταξίμετρο, κυμαίνεται από 90 έως 100 ευρώ.


ΠΗΓΗ: http://www.iefimerida.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...