Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Επανακυκλοφορεί το «Λευκό ταξί» στους δρόμους της Λάρισας..!

Στους δρόμους της Λάρισας, θα κυκλοφορήσει ξανά, μετά από χρόνια, το «Λευκό ταξί». Πρόκειται για το ειδικό όχημα για τη μεταφορά ΑμεΑ
, που ανήκει στον Πανθεσσαλικό Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών, αλλά παρέμενε ακινητοποιημένο, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων. 

Με πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων, το «λευκό ταξί», θα ξανακυκλοφορήσει στους δρόμους, ικανοποιώντας έτσι ένα μακροχρόνιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος στην πόλη και ενισχύοντας τις δράσεις στο τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ.κ. Δημήτρη Δεληγιάννη και Νίκο Καλτσά, και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου επισκέφθηκε χθες τα γραφεία του Πανθεσσαλικού Συλλόγου, όπου συζήτησαν με τα τοπικά στελέχη του αναπηρικού κινήματος τόσο για το ζήτημα του «Λευκού ταξί» όσο και για θέματα που αφορούν στη συνεργασία του Δήμου με τους θεσμικούς φορείς των ΑμεΑ. 

Σημειώνεται ότι το  «Λευκο Ταξί» θα κινείται με οδηγούς του Δήμου Λαρισαίων, ο οποίος θα έχει και τη ευθύνη για τη λειτουργία και συντήρηση του οχήματος. Το όχημαθα εξυπηρετεί τις μετακινήσεις ΑμεΑ της περιοχής, κατόπιν ραντεβού, ενώ την αξιολόγηση των αιτημάτων των ΑμεΑ θα έχουν οι θεσμικοί τους  φορείς.

Ο  δήμαρχος Λαρισαίων, σημείωσε πως είναι κοινή συνείδηση του ίδιου και του συνόλου της δημοτικής αρχής, η αναγκαιότητα να υπάρξει όσο το δυνατόν στενότερη και καλύτερη συνεργασία, με τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης και τόνισε χαρακτηριστικά. «είναι βαθιά μου πίστη, ότι πόλη δεν είναι μόνο οι δρόμοι και οι πλατείες αλλά κυρίως οι άνθρωποι». 


άνθρωποι». 

Επανακυκλοφορεί το «Λευκό ταξί» στους δρόμους της Λάρισας

Ιδιαίτερα  θετικά ήταν τα σχόλια των κ.κ. Ράλλη Τσιουλάκη προέδρου της Ομοσπονδίας Αμεα Θεσσαλίας, του γραμματέα της ίδιας Ομοσπονδίας κ. Στέφανου Παϊκου και του προέδρου Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών κ.  Θαν. Πατσιούρα για τη συνεργασία με τη δημοτική αρχή. 

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του κ. Τσιουλάκη προς το δήμαρχο Λαρισαίων:  «χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε πρόσβαση όχι απλά σε ανοικτές πόρτες  αλλά σε ανοικτές συνειδήσεις». Και από τις δυο πλευρές, τονίστηκε ότι η στενή συνεργασία θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. 


ΠΗΓΗ: http://www.thessaliatv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...