Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΖΑΝΗ: Τα πάνω-κάτω στην Επιτροπή Κυκλοφοριακού για την πιάτσα ταξί της Ιπποκράτους..!

Ο Δήμος Κοζάνης πετάει το μπαλάκι στους ταξιτζήδες και τους περιοίκους
Η Δημοτική Αστυνομία απειλεί με
καταγγελίες το Σωματείο των ιδιοκτητών ταξί
Την Πέμπτη το απόγευμα συνεδρίασε η Επιτροπή κυκλοφοριακού του Δήμου Κοζάνης για το θέμα της πιάτσας των ταξί στην οδό Ιπποκράτους.
Μετά δυσκολίας υπήρξε απαρτία των μελών με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων και καταστηματαρχών των γύρω οδών. Το θέμα ακόμα παραμένει ανοιχτό και το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί «ο Άγιος Χριστόφορος» έχει μείνει άναυδο. Αρχικά φάνηκε ότι ο δήμος τάσσεται στο πλευρό τους για τη μονιμότητα της πιάτσας των ταξί στην Ιπποκράτους. Τώρα κάνει ένα βήμα πίσω με μια εξωπραγματική και ουτοπική πρόταση προφανώς για να προσεγγίσει και τους διαφωνούντες με την πιάτσα περιοίκους και καταστηματάρχες.
Προτείνεται λοιπόν να μεταφερθεί απέναντι η πιάτσα των ταξί, να πεζοδρομηθεί η Ιπποκράτους και στην άνοδο να περνούν τα αυτοκίνητα. Στη μέση δε του δρόμου θα τοποθετηθούν παγκάκια , φωτιστικά και δέντρα. Δηλαδή στην κάθοδο τα ταξί, στην άνοδο αυτοκίνητα και στην μέση το παραπάνω σκηνικό θερινής νυχτός ως ανάπλαση, η οποία θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2016. Επίσης θα μειωθούν οι θέσεις των ταξί στην Ιπποκράτους σε οκτώ και θα δημιουργηθούν κι άλλες στη Σεφέρη και την Εθελοντών πίσω από τη Λέσχη Αξιωματικών. 

Όταν αρχικά το Σωματείο των ιδιοκτητών ταξί είχε δεχτεί τη μεταφορά στην Τσόντζα επειδή θα υπήρχαν περισσότερες θέσεις, κατόπιν πήγε στην Ιπποκράτους με την ίδια υπόσχεση και τώρα αναιρούνται όλα. Ακόμα και ο εκπρόσωπος των ταξιτζήδων, ο γραμματέας κ. Αντώνης Νούραγας μίλησε για την έλλειψη σχεδίου από πλευράς δημοτικής αρχής με τους κατοίκους των παραπάνω οδών και τους καταστηματάρχες επίσης να αντιδρούν.
Εν κατακλείδι δεν είναι κανένας ευχαριστημένος, ο δήμος με την τεχνική του υπηρεσία πετάει το μπαλάκι σε τρίτους, αντί να πάρει την ευθύνη για την όποια απόφασή του. Ουσιαστικά δύο κοινωνικές ομάδες, έμποροι με ταξιτζήδες συγκρούονται μεταξύ τους με το δήμο να αφήνει τα πράγματα να εξελίσσονται στην μοίρα τους. Πραγματικά είναι παράλογη η πρόταση της τεχνικής υπηρεσίας με την προσθήκη ενός νέος στοιχείου. Στην Τσόντζα δεν μπορεί να γίνει η πιάτσα γιατί υπάρχει πρόβλημα με τα όμβρια ύδατα στην έξοδο για την Παύλου Μελά. Αυτό είναι κάτι καινούριο, όπως και η «ευφυής» μετατροπή της πεζοδρομημένης Σεφέρη σε πιάτσα.
Την Παρασκευή το πρωί η δημοτική αστυνομία ενημέρωσε το Σωματείο ότι θα γράψει για παράβαση όποιους ιδιοκτήτες ταξί διπλοπαρκάρουν στην Ιπποκράτους ή σταθμεύουν στη Σεφέρη. Μετά από όλα αυτά πιθανόν να ακολουθήσουν κινητοποιήσεις από τους ταξιτζήδες για τη στάση της δημοτικής αρχής. Κι όλα αυτά για να φύγουν τα ταξί από την πλατεία με το αρχικό σχέδιο να αλλάζει, επειδή άλλαξε η αρχή. Την επόμενη βδομάδα η επιτροπή κυκλοφοριακού θα συνεδριάσει και πάλι με τους ταξιτζήδες, τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους να ζητούν εναγωνίως μια λύση από το δήμο και εκείνον να επιδίδεται σε διαβουλεύσεις…
Ι.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...