Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Paul Mason: Μιλάω με οδηγούς ταξί. Δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα για 40 ευρώ, δεν τους νοιάζει το Grexit..!

Χρήστος Δεμέτης

Ο βρετανός δημοσιογράφος και μπλόγκερ του Channel 4, Paul Mason, βρίσκεται στην Ελλάδα και καλύπτει τις δραματικές εξελίξεις

των διαπραγματεύσεων.

Στο πιο πρόσφατο κείμενο του, γράφει:

"Θα υπάρξει συνάντηση κορυφής τη Δευτέρα. Αλλά έγινε μια τέτοια συνάντηση πριν από δύο εβδομάδες, κατά την οποία η Άνγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ, η Κρ. Λαγκαρντ και ο M. Ντράγκι παρέδωσαν στην Ελλάδα ως τελεσίγραφο μια συμφωνία με την οποία διασφαλίζεται η χρηματοδότηση που χρειάζεται για να αποπληρωθούν τα € 15 δις προς τους πιστωτές για φέτος.

Οι Έλληνες την απέρριψαν, πρώτον, επειδή δεν μπορούν να δεχτούν νέα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται για αύξηση στον ΦΠΑ και περικοπές στις συντάξεις, δεύτερον, επειδή οι ΔΝΤ-ΕΚΤ δεν τους επιτρέπουν να συμπεριλάβουν μέτρα μη άμεσης εισπραξιμότητας, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς ή καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που αντιπροτείνονται ώστε να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος του πλεονάσματος στο 1% για το 2015. Και επειδή δεν υπάρχει συμφωνία για το χρέος. Το ελληνικό χρέος – €320δις – είναι αδύνατον να αποπληρωθεί, επειδή η λιτότητα που απαιτείται για την εξυπηρέτηση και την αποπληρωμή του είναι αδύνατο για οποιαδήποτε κυβέρνηση να την επιβάλλει και να την εφαρμόσει. Γι' αυτό και η προηγούμενη συγκυβέρνηση που ήταν υπέρ της λιτότητας κατέρρευσε".

Οι απόψεις του Paul Mason, όπως έχει αποκαλύψει άλλωστε και ο ίδιος, διαμορφώνονται μέσα από τις συζητήσεις του με τους πολίτες της χώρας μας και κάπως έτσι αντιλαμβάνεται και δημοσιεύει σε καθημερινή βάση, πως δεν υπάρχει χώρος εδώ για άλλη λιτότητα.

Το παρακάτω Tweet του είναι ενδεικτικό:

"Οδηγός ταξί: "Δουλεύω 12 ώρες την ημέρα για 40 ευρώ. Αν θέλουν περισσότερους φόρους και να κόψουν κι άλλο τους μισθούς, γ@@στε τους. Ας φύγουμε". Αυτό ακούγεται πολύ τελευταία (εννοεί στην Αθήνα)".


ΠΗΓΗ: http://www.freepen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...