Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ: Γρηγόρη Αποστολίδη Το ΟΧΙ είναι μονόδρομος..!

Δεν είμαι κομματικοποιημένο άτομο αλλά βαθιά πολιτικό ον (κατά τον Αριστοτέλη). Δηλώνω Έλληνας με βαθιά χαραγμένο μέσα μου το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας κα
ι εντελώς ελεύθερη αδογμάτιστη και δημοκρατική σκέψη και συνείδηση. 

Επειδή οι στιγμές που ζούμε είναι πρωτόγνωρες από όποια οπτική και να τις δούμε θεωρώ υποχρέωση όλων όσων μπορούν και θέλουν να αφυπνίσουν με κάθε τρόπο τους διπλανούς τους.
Ναι ο Τσίπρας θα μπορούσε να αποχωρίσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων νωρίτερα χωρίς να υπογράψει και να απευθυνθεί στον Ελληνικό λαό εμπρόθεσμα και ξεκάθαρα λέγοντας πως εγώ δεν βάζω την χώρα και τους πολίτες στο λάκκο με τα φίδια εφόρου ζωής. 

Ναι θα μπορούσε να πάει τον λαό σε εκλογές με ένα ξεκάθαρο μήνυμα εντός η εκτός ευρωζώνης ( εντός η εκτός ευρώ) . 
Να αναλύσει το σχέδιο του στον λαό και να μιλήσει με ειλικρίνεια για τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας κίνησης. 

Τότε θα είχε όλα τα ηθικά δίκαια με το μέρος του αλλά θα ήταν και μια καθαρή πολιτική πράξη απέναντι στην εντολή του Ελληνικού λαού και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Η απειρία όμως έφερε το χάσιμο πολύτιμου χρόνου σε βάρος της Ελλάδος αναγκάζοντας τον Τσίπρα να κάνει αυτό που το 2011 κατηγορούσε (δημοψήφισμα) . 
Έριξε λοιπόν την ευθύνη στον λαό βιαστικά και απερίσκεφτα με ένα ερώτημα που στην ουσία δεν υπάρχει.

Η πρόταση έχει αφαιρεθεί από το τραπέζι .
Την Τρίτη σταματά το παρών πρόγραμμα και η ημερομηνία του δημοψηφίσματος είναι εκπρόθεσμη ως προς το ερώτημα του ΝΑΙ και του ΟΧΙ.
Αν βγει ΝΑΙ με ποιο πρόγραμμα θα συμφωνήσει αφού δεν υπάρχει πλέον. Θα αναγκαστεί λοιπόν να κάνει μια καινούρια πιο επώδυνη σαφώς συμφωνία αφού σαν λαός πια θα τους έχουμε δώσει το πράσινο φως να κάνουν πάρτι εναντίων σε θεμελιώδη δικαιώματα όπως εργασιακό , ασφαλιστικό , φοροεισπρακτικό , κοινωνικό.
Αν βγει ΟΧΙ τι θα κάνει; Τι θα πει; …Ελάτε τώρα να κάνουμε νέα συμφωνία έχω τον Λαό με το μέρος μου; Θα τρέξουν λοιπόν να κάνουν συμφωνία έτσι επειδή έδωσε ένα πχ 60% (ελπίζω) ΟΧΙ ; 

Πάλι η απειρία εδώ πρωτοστατεί. 
Αυτό που νοιάζει σχεδόν όλους τους εταίρους με πρώτη τη Γερμανία είναι κατά πόσο τα κράτη τους θα έχουν επιπτώσεις (από ομόλογα κτλπ) και κατά πόσο θα επηρεάσει μια αποβολή της Ελλάδος την ζώνη του ευρώ και την παγκόσμια οικονομία από την κίνηση αυτή. Δεν υπάρχει έτσι και αλλιώς καμία εμπιστοσύνη στις αδηφάγες παγκόσμιες αγορές (το αντίθετο θα έλεγα) που θα αναζητήσουν νέα θύματα μετά την Ελλάδα .

Που βρισκόμαστε λοιπόν ; 
Με ένα ΝΑΙ θα έχουμε κατά πάσα πιθανότητα ένα ποταμίσιο Σαμαροβενηζέλο που χωρίς καμιά ενοχή και τύψης πλέον θα μας πάρει σπίτια , ταξί , δουλειές (όσοι έχουν ακόμη) Την χώρα μας ολόκληρη αλλά και την ψυχή την δική μας και των παιδιών μας αφού τα χρέη θα γίνουν χείμαρρος και θα καταπνίξουν όλα αυτά . 

Το ΟΧΙ θα μας βάλει σε αχαρτογράφητα νερά με διεθνής επιπτώσεις μιας και τα συμφέροντα θα έχουν να κάνουν με έναν ολόκληρο λαό και όχι με μια κυβέρνηση μόνο. 
Για τον λόγο αυτό λέω ότι με τα όποια λάθη με τις όποιες παραλήψεις εάν το δημοψήφισμα γίνει είναι καθήκον ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ να στηρίξουμε την επιλογή στο - ΟΧΙ – και ίσως την ελπίδα γιατί είναι η πρώτη φορά που ξέρουμε από την μια μεριά τι θα ακολουθήσει. 

Μπροστά λοιπόν στην ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΙΣ ΣΚΕΨΗΣ , της ΚΑΤΟΧΗΣ της χώρας μου , την φτωχοποίηση και τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ τον δικό μου αλλά και των παιδιών μου, διαλέγω την ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ και την ΕΛΠΙΔΑ ότι η Ευρώπη θα γίνει ντόμινο από αντιδράσεις και φωνές υποστήριξης προς την ΕΛΛΑΔΑ αλλά και την αλλαγή πολιτικής όλων των χωρών της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...