Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Άρθρο Tου Βασίλη Μαραγκάκη, ταμία του ΣΑΤΑ: Το φάντασμα της UBER δεν στεριώνει στην Αθήνα..!

Η ΔΑΚΜΜΕ – ΤΑΞΙ για μια ακόμα φορά ήταν η μεγάλη νικήτρια στις εκλογές της Ομοσπονδίας. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους απ’ όλη την Ελλάδα που με την
ψήφο τους διατήρησαν τη ΔΑΚΜΜΕ στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του κλάδου. Το νέο προεδρείο θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να φανεί αντάξιο της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών που έχουν οι συνάδελφοι. Θα δώσουμε τη μάχη μας για κάθε ζήτημα που αφορά το ταξί. Αυτό κάναμε πάντα, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα.
Το φάντασμα της Uber έκανε την εμφάνισή του και στη Αθήνα. Μια εταιρία με έδρα το Σαν Φραντσίσκο της Αμερικής, χωρίς νόμιμη εκπροσώπηση στην Ελλάδα, αναζητά οδηγούς ταξί για να τους πάρει κομμάτι της δουλειάς τους με αντάλλαγμα μια εφαρμογή, ένα κινητό ή κάποιο άλλο δώρο. Είναι απίστευτο … πως έστω και 10 ταξιτζήδες έπεσαν σ’ αυτή την παγίδα. Το ΣΑΤΑ έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες αρχές, αλλά και τους συναδέλφους για τα σχέδια της Uber.
Ακόμα κι αν αυτή η εφαρμογή αποκτήσει εταιρική υπόσταση στην χώρα μας, οι προθέσεις της θα παραμείνουν οι ίδιες. Ο μεγάλος τους στόχος είναι η εφαρμογή Uber x (η μεταφορά δηλαδή με αυτοκίνητα ιδιωτών) η οποία καταστρατηγεί κάθε νόμο, κάθε κανονισμό που διέπει το επάγγελμα. Την ίδια τακτική ακολούθησε σε κάθε πόλη που έκανε την εμφάνισή της.
Το γεγονός ότι απαγορεύτηκε η συγκεκριμένη εφαρμογή σε πολλές περιοχές (Βερολίνο, Αμβούργο, Μαδρίτη, Νέο Δελχί, Νεβάδα κ.λ.π.) αποδεικνύει ότι Uber και νόμος είναι δύο έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...