Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

«Ασφυξία» στις πιάτσες των ταξί της Λάρισας..!

Δέκα λεπτά, πρωινό, στην πιάτσα ταξί του Αγίου Κωνσταντίνου, ήταν αρκετά. Κόσμος, που περνά ανάμεσα στα σταθμευμένα ταξί, ανάκατα αυτοκίνητα, που προσπαθούν να
βρουν τη σειρά και να πάρουν τον πελάτη- επιβάτη, συνεχείς μανούβρες για μια στενή θέση στάθμευσης.

Είναι μια από τις δεκαπέντε περίπου πιάτσες ταξί της Λάρισας και μια από τις πέντε, κεντρικές, που υπάρχει μεγάλη στενότητα για τη στάθμευση των ταξί. Γύρω στα 280 επαγγελματικά αυτοκίνητα, στην πόλη, που προσπαθούν να επιτελέσουν και κοινωνικό έργο, σε περιόδους κρίσης και αναδουλειάς.Κι η αναδουλειά φέρνει προβλήματα. Αυξήθηκαν τα σταθμευμένα ταξί στις πιάτσες της Λάρισας, αυξήθηκε η ώρα αναμονής.

 Ο χώρος που απαιτείται για να περιμένουν τον πελάτη, ξαφνικά έγινε μεγαλύτερος. Πέντε σημεία αντιμετωπίζουν έντονο το πρόβλημα: Πλατεία πρώην Νομαρχίας, είσοδος ΓΝΛ, οδός Ολύμπου δίπλα στην πλατεία Μπλάνα, τέρμα Κύπρου στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων. Ο επαγγελματίας ταξιτζής κ. Γιώργος Νταφόπουλος, περιγράφει την κατάσταση: Οι θέσεις και οι χώροι στάθμευσης των ταξί, έχουν καθοριστεί από το 1978! Από τότε, άλλαξαν πάρα πολλά και βέβαια τα ταξί αυξήθηκαν. Να φανταστεί κανείς, ότι στον Άγιο Κωνσταντίνο προβλέπονταν 4- 5 ταξί και σήμερα φτάνουν τα 18, σε πλήρη ανάπτυξη! 

Ο συγκεκριμένος σταθμός εξυπηρετεί μεγάλο και πολυάνθρωπο τμήμα της πόλης, αλλά δεν χωρά όλα τα αυτοκίνητα. Καθημερινό χάος, παιδιά να περνούν ξυστά ανάμεσα στα οχήματα, στενοί δρόμοι, σταθμευμένα ΙΧΕ, που κλείνουν ακοή και ράμπες για ΑμεΑ. Γονείς με ΙΧΕ, που φέρνουν παιδιά στα διπλανά σχολεία... Ο κόσμος, με το δίκιο του θέλει ένα ταξί, άμεσα, για να εξυπηρετηθεί. 

Δεν τον αφορά ποιός από μας, έχει σειρά. Παρκάρουμε και ξεπαρκάρουμε, κάνουμε ελιγμούς, ένα κομφούζιο κάθε στιγμή, για να βγει το ταξί που έχει σειρά. Μερικοί διαμαρτύρονται και έχουν δίκιο.Εμείς προτείνουμε να γίνει η πιάτσα κανονική, σε σειρά, με τα αυτοκίνητα το ένα πίσω από το άλλο. Είτε, από την πλευρά της οδού Χρυσοχόου, είτε από την πλευρά της οδού 23ης Οκτωβρίου. 

Μια συνεχής σειρά, όπως π.χ. στην Κεντρική πλατεία. Το είχαμε προτείνει και στην προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά και στην καινούρια και αναμένουμε λύση.Το ίδιο και στην πιάτσα στην είσοδο του ΓΝΛ, από την πλευρά που βρίσκεται ο κύκλος. Ο χώρος δεν επαρκεί. Χρειάζεται επέκταση τριγύρω. Επίσης, στην πιάτσα της οδού Ολύμπου. Ζητάμε να επεκταθεί η πιάτσα και στην οδό Βενιζέλου, απέναντι από το Δημοτικό Ωδείο, όπου σταθμεύουν ΙΧ. Δεν συζητάμε για το τι γίνεται στην πλατεία της πρώην Νομαρχίας. 

Όλα αυτά, είναι αποτέλεσμα της αναδουλειάς κυρίως. Γιατί, πριν μερικά χρόνια, τα ταξί εναλλάσσονταν συνεχώς στις πιάτσες, υπήρχε κίνηση, δεν γέμιζαν με σταθμευμένα...Άλλαξαν πολύ τα πράγματα, χρειάζεται να επανεξεταστούν οι χώροι για τα ταξί, να επεκταθούν και να μην εφαρμόζονται ακόμα λύσεις του 1978!

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΗΓΗ: http://www.eleftheria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...